Komentara: 89
Pregleda: 14655
Video
Foto

Predsednik Vučić u petak na otvaranju fabrike "Boysen"

17.11.2021. u 11:58h
Izvor: Subotica.com
Otvaranje nemačke fabrike "Boysen", renomiranog proizvođača auspuha, biće upriličeno u petak, a svečanu traku će preseći predsednik Srbije, Aleksandar Vučić - saznaje sajt Subotica.com.
Predsednik Vučić u petak na otvaranju fabrike "Boysen"

Nemačka kompanija otvara fabriku u Industrijskoj zoni Mali Bajmok, a ona je, kako je ranije rečeno, najveća pojedinačna grinfild investicija u našem gradu, u čiju će izgradnju biti uloženo 65 miliona evra. Protezaće se na prostoru od 10 hektara, na gradskom zemljištu koje je ustupljeno investitoru bez naknade.

Iako se samo zemljište daje bez naknade, Grad Subotica u elaboratu o opravdanosti izneo je procenu prihoda za period od 2019. do 2024. godine. Po toj proceni, lokalna samouprava će samo od poreza na zarade, poreza na imovinu i ekološke takse inkasirati u gradsku kasu oko 1,2 miliona evra. U istom elaboratu, direktni gubitak zato što zemljište 2019. godine nije prodato, već ustupljeno bez naknade, procenjen je na 1,14 miliona evra.

Predsednik Vučić u petak na otvaranju fabrike "Boysen"Kako se navodi u ovoj fabrici proizvodiće se izduvni sistemi za automobilske brendove kao što su "Audi", "BMW", "Mercedes-Benz". U prvoj fazi radiće se komponente za Mercedesova komercijalna vozila. Po ranijim najavama do 2024. godine u fabrici "Boysen" u Subotici planirano je zapošljavanje oko 500 ljudi.

U januaru ove godine, gostujući u emisiji "U sred srede" TV Subotice, gradonačelnik Stevan Bakić je naglasio da će plate u "Boysenu" biti mnogo veće nego u drugim fabrikama u privrednoj zoni, a ujedno je izrazio očekivanje da će se to posledično odraziti i na povećanja plata u drugim fabrikama u "Zoni".

- Zahvaljujući brojnim ulaganjima stranih kompanija, kao što su "Siemens", "Continental" ili "Swarovski", u Industrijskoj zoni Mali Bajmok u proteklih više od deset godina posao je dobilo oko 6.500 ljudi - rekao je Bakić za RTV krajem oktobra.

Kako saznaje Subotica.com, svečanom otvaranju fabrike "Boysen" u petak prisustvovaće i predsednik Srbije koji će i zvanično proglasiti fabriku otvorenom.

Izvor: Subotica.com
Fabrika "Boysen" u Privrednoj zoni Mali Bajmok Fabrika "Boysen" u Privrednoj zoni Mali Bajmok Fabrika "Boysen" u Privrednoj zoni Mali Bajmok Fabrika "Boysen" u Privrednoj zoni Mali Bajmok Fabrika "Boysen" u Privrednoj zoni Mali Bajmok Fabrika "Boysen" u Privrednoj zoni Mali Bajmok Fabrika "Boysen" u Privrednoj zoni Mali Bajmok Fabrika "Boysen" u Privrednoj zoni Mali Bajmok
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 4 meseca
Komentara: 89
Pregleda: 14655

Povezane vesti

Povezane teme

privredna zona mali bajmok

industrijska zona mali bajmok

boysen abgassysteme

fabrika bojsen

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.