Komentara: 125
Pregleda: 17398

Predsednik Nikolić u ponedeljak u poseti Subotici

23.11.2013. u 12:09h
Izvor: Subotica.com
U ponedeljak će biti upriličena još jedna poseta na visokom nivou u kojoj će gost Subotice biti predsednik Srbije Nikolić koji će se sastati sa novim gradonačelnikom Maglaiem, a predveče prisutvovati svečanoj akademiji u Gradskoj kući.
Predsednik Nikolić u ponedeljak u poseti Subotici

Nakon prekomponovanja vlasti, slučajno ili ne, za ponedeljak (25. novembar) najavljena je poseta predsednika Republike Srbije Tomislava Nikolića, kojeg će prvo primiti novi gradonačelnik Jene Maglai, a zatim će obojica prisustvovati svečanoj akademiji povodom obeležavanja nacionalnog praznika bunjevačke nacionalne manjine i godišnjice održavanja Velike narodne skupštine Srba, Bunjevaca i ostalih Slovena, 25. novembra 1918. godine.

Dan Velike narodne Skupštine, 25. novembar 1918. godine, jedan je od četiri nacionalna praznika Bunjevaca, a ove godine se obeležava 95 godina od održavanja Velike narodne skupštine Srba, Bunjevaca i ostalih Slovena. Na taj dan je doneta odluka o prisjedinjenju Bačke, Banata i Baranje Kraljevini Srbiji.

Svečana akademija se održava u 18 časova u Velikoj većnici Gradske kuće, a s obzirom na važnost ličnosti po funkciji i prateće delagacije, vrlo je verovatno da će se tokom ponedeljka primenjivati određene restriktivnije mere bezbednosti, ali i da će doći do povremene promene toka saobraćaja u užem centru grada.

Ovo je prva poseta predsednika Srbije Nikolića Subotici od stupanja na ovu funkciju, ako se ne računa oktobarska poseta kada se u Tavankutu, nedaleko od Subotice, susreo sa predsednikom Hrvatske Josipovićem.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 10 godina i 4 meseca
Komentara: 125
Pregleda: 17398

Povezane vesti

Povezane teme

jene maglai

tomislav nikolić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.