Komentara: 76
Pregleda: 10865

Predsednici Srbije i Hrvatske u Tavankutu

17.10.2013. u 19:21h
Izvor: SuMedija
Prilikom posete Tavankutu predsednici Srbije i Hrvatske, Tomislav Nikolić i Ivo Josipović, ocenili su da je „otvorena nova stranica knjige u odnosima dve zemlje i dva naroda, neopterećena prošlošću i okrenuta boljoj budućnosti“.
Predsednici Srbije i Hrvatske u Tavankutu

Oni su posetili seosku Osnovnu školu „Matija Gubec“, u kojoj veliki broj đaka pohađa nastavu na hrvatskom jeziku, i istoimeno Hrvatsko kulturno prosvjetno društvo, gde su se susreli sa predstavnicima Hrvatskog nacionalog veća, a iskoristili su i priliku za kratku šetnju Tavankutom i razgovor sa građanima.

- Čuli smo od naših sagovornika šta je dobro, a šta nije, i shvatili smo šta još moramo da uradimo da bismo odnose podigli na viši nivo. Ne samo za naše dve zemlje, već i za celu Evropu je važno da možemo pokazati da smo sve ružno što nam se dešavalo u prošlosti ostavili po strani i da počinjemo novo poglavlje u odnosima Srbije i Hrvatske. Predsednik Ivo Josipović i ja smo prijatelji i verujem da ćemo naše prijateljstvo preneti i na odnose dva naroda i dve države. Za nekoliko meseci ćemo proveriti kakve efekte je imala ova poseta predsednika Hrvatske i aktivnosti koje smo imali ovih dana, a koje su usmerene ka rešavanju nerešenih pitanja – rekao je Tomislav Nikolić.

Predsednici Srbije i Hrvatske u Tavankutu

Ivo Josipović, predsednik Hrvatske je naglasio da je zadovoljan posetom Srbiji, jer se pričalo otvoreno o svim problemima koje opterećuju odnose dve zemlje, pre svega o odnosima Hrvatske prema srpskoj, i Srbije prema hrvatskoj nacionalnoj manjini.

- Znamo koje probleme imaju Srbi u Hrvatskoj i Hrvati u Srbiji, koji su u velikoj meri slični, ali smo konstatovali da su te dve manjine most koji povezuju dve zemlje i da smo poštovanjem prava manjina svi na dobitku. Iskreno verujem da će Srbija uraditi sve da hrvatskoj zajednici na ovim prostorima bude bolje, a isto ćemo to uraditi i mi u Hrvatskoj – rekao je Ivo Josipović.

On je dodao da je u Beogradu, pre dolaska na sever Bačke, imao i sastanak sa privrednicima, koji su mu predočili probleme sa kojima se susreću prilikom investiranja u Hrvatsku, te je obećao da će učiniti sve da im se pojednostavi poslovanje i omogući ravnopravan nastup na tržištu.

- Moram naglasiti i da mi je velika čast što sam imao priliku da se obratim poslanicima Skupštine Srbije i način na koji su me prihvatili je još jedan dokaz da je razlika između dve zemlje sve manje – zaključio je Josipović.

Izvor: SuMedija
Predsednici Srbije i Hrvatske, Tomislav Nikolić i Ivo Josipović, u Tavankutu Predsednici Srbije i Hrvatske, Tomislav Nikolić i Ivo Josipović, u Tavankutu Predsednici Srbije i Hrvatske, Tomislav Nikolić i Ivo Josipović, u Tavankutu Predsednici Srbije i Hrvatske, Tomislav Nikolić i Ivo Josipović, u Tavankutu Predsednici Srbije i Hrvatske, Tomislav Nikolić i Ivo Josipović, u Tavankutu Predsednici Srbije i Hrvatske, Tomislav Nikolić i Ivo Josipović, u Tavankutu Predsednici Srbije i Hrvatske, Tomislav Nikolić i Ivo Josipović, u Tavankutu Predsednici Srbije i Hrvatske, Tomislav Nikolić i Ivo Josipović, u Tavankutu
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 6 meseci
Komentara: 76
Pregleda: 10865

Povezane vesti

Povezane teme

tavankut

tomislav nikolić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.