• Pregleda: 2519

Predavanja fondacije "Danilo Kiš"

Fondacija za omladinsku kulturu i stvaralaštvo „Danilo Kiš” je za sledeću nedelju pripremila bogat program, sa nizom kulturnih sadržaja. U ponedeljak, 18. juna biće održana tribina pod nazivom „Sve što ste želeli da znate o prošlosti Subotice, a niste smeli da pitate”.
Predavanja fondacije "Danilo Kiš"

Prvo predavanje će biti održano na mađarskom jeziku, a nekoliko dana kasnije i na srpskom. Gost predavač je dr Zoltan Mesaroš iz Subotice koji će govoriti o samim začecima Subotice kao grada, geografskom položaju, istorijskim događanjima i političkim situacijama koje su oblikovale grad onako kako ga danas poznajemo.

U sredu, 20. juna u istom terminu će se održati tribina  „Sve što ste želeli da znate o prošlosti Subotice, a niste smeli da pitate” na srpskom jeziku. Dejan Mrkić hroničar Subotice će sve zainteresovane upoznati sa subotičkim diskotekama i kafićam od 1960. do 2000.godine. Mrkić je tvorac popkulturne istorije Subotice 20. veka, kolekcionar starih fotografija i pojedinačnih istorija grada, ljudskih sudbina, feonomena i urbanih mitova vezanih za Suboticu.

Za četvrtak, 21. juna u 19 i 30 časova zakazana je promocija najnovijeg dela subotičkog pisca Olega Tomića, „Povređenost”. Uz pisca učesnik u promociji knjige i razgovoru će biti književni kritičar Dragan Babić.

U petak 22. juna od 19 časova u galeriji Fondacije će biti održana izložba polaznika Umetničke radionice „Medijala” koja u okviru Fondacije postoji već pet godina. Ova radionica okuplja mlade svih uzrasta. Tokom dugogodišnjeg rada polaznici su u mogućnosti da se upoznaju sa najrazličitijim slikarskim i stvaralačkim tehnikama kao i da ispitaju koja od otkrivenih metoda njima najviše odgovara. Polaznici ističu da vole prijateljsku atmosferu koja postoji u okviru radionice koju vodi Goran Vuletić, slikar i likovni pedagog.

Izvor: SuMedija

povezane teme

2
marinowski Odgovori
koja genijalna fotka, izgleda kao da je montaža, ali nije ... a sve poznati :))
razocaran Odgovori
sve je to super kad vi ne bi spamovali porukama na mobilni svaki dan -_- i jos nesto da ste pametniji trazili bi od gradonacelnika da vam da prostoriju na korzu gde bi bili vidljiviji sto jes slucaj u zrenjaninu sa muzejom , i na taj nacin bi povecali broj posetilaca i smanjili broj revoltiranih suboticanau 7 ujutru jos uvek spavaju ali ih vi budite porukama ...
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.