• Pregleda: 11162

Pravni fakultet za privredu i pravosuđe na novoj lokaciji

Studenti Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe iz Novog Sada, Visokoškolske jedinice u Subotici, od nove školske godine imaće vrhunske uslove za rad i sticanje akademskog zvanja a naš grad će dobiti modernu, savremeno opremljenu obrazovnu instituciju.
Pravni fakultet za privredu i pravosuđe na novoj lokaciji

Naime, od 1. avgusta, Fakultet se nalazi na novoj adresi, u ulici Braće Radić 38, u sopstvenom, renoviranom poslovnom prostoru koji se prostire na 800 m2.

Administrativne prostorije su već osposobljene, a u toku su završni radovi na opremanju amfiteatra, učionica, kabineta, računarske sale, biblioteke, kancelarije za razvoj karijere, kantine i prostora za studente, koji će u novom sjaju dočekati svečano otvaranje, predviđeno za sredinu septembra.

Investiranjem u sopstvenu zgradu, Pravni fakultet za privredu i pravosuđe, čija Visokoškolska jedinica je među privatnim fakultetima u Subotici jedina akreditovana, dokazao je sa kakvim namerama je došao u naš grad i sa kakvom ozbiljnošću vrši svoju obrazovnu misiju.

Svim svršenim srednjoškolcima koji žele da nastave školovanje, da steknu diplomu pravnika i to u svom gradu, omogućeno je adekvatno znanje, kvalitetan nastavni kadar, odlični uslovi studiranja uz minimalne troškove, i što je jednako važno, budući akademski građani mogu u potpunosti da se posvete učenju, jer su rasterećni brige hoće li njihova diploma biti važeća.

Izvor: RTV City

povezane teme

17
Gustav Odgovori
Rec je o privatnom fakultetu cisto da se razjasni.
scofield1986 Odgovori
Zao mi je sto prvi komentar ne mogu da lajkujem vise puta
Ana Odgovori
Ovdje se upisuje onaj ko odustaje od drzavnog.
Dax Odgovori
Da rec je o privatnom ali akreditovanom i vise nego odlicnom, ko se razume zna to :-)
putnik Odgovori
@gustav

to te niko nece pitati van ovih granica ;)
kada se studenti sa privatnih fakulteta prijavljuju za neke stipendije, njih ne pitaju da li su sa privatnog ili drzavnog fakulteta, jednostavno imaju rubriku naziva fakulteta da popune i to je to.
Najvise prostora zauzimaju van nastavne aktivnosti.
A komisiju koja odlucuje o odobrenju stipendija daje tome znacaj.
zoki Odgovori
odlicna prilika za buduce i sadasnje politicare(i predsednik drzave ima vecernju skolu)
pista Odgovori
da li je ovo reklama?
Mirko Odgovori
A bas sam se pitao ko je mogao tako neukusno i seljoberski da unisti staru kucu u centru grada. Ne dati im ni stado ovaca, a ne ljude da obrazuju, a arhitekti oduzeti diplomu.
Zax Odgovori
Suboticki Sega-mega univerzitet za stancanje politickog kadra!
kritičarka Odgovori
I, Gustave, šta hoćete da kažete time što naglašavate da je reč o privatnom fakultetu? Nakon svih afera, državni fakulteti su izgubili svoj kredibilitet (FON - Siniša Mali, afera "Index" - državni Pravni fakultet u Kragujevcu itd.). Drugo, pitam se da li uopšte znate o kakvom kvalitetu nastave i nastavnom kadru je reč. Nije loše imati svoje mišljenje/stav, ali je dobro da isti bude zasnovan na činjenicama i saznanjima, a ne na predrasudama i stereotipima. Topli pozdrav!
xy Odgovori
Gustav
Citate li Vi tekst?
Cole Odgovori
ufff,
tu je pozadina mnogo zabašurena. Ako se ne varam, potiče od pre, pre gradonačelnika i picerije Denis, e sada, koliko sam u pravu ili nisam, vreme će pokazati. Da je "biznis" u pitanju, nije dvojba
Dr Toma N Odgovori
Pa ima onaj Megatrend koji je vrlo popularan za sticanje PhD doktor nauka (postgraduate, Doctor of Philosophy), pa zasto i studirati za Master kad se odmah moze i PhD. Da ima nesto vise od PhD sve bi to nasi politicari imali, eno vam Ivanisevic (bivsi direktor Gerantoloskog u Subotici), ministar Stefanovic, predsednik Nikolic........lista je dugacka!!!
Jedini koji jeste pravi PhD je Dr. Vojislav Seselj, on jeste studirao i jeste stekao svoju diplomu PhD zvanje doktora nauka. Seselj je bio najmladji Doktor Nauka iz stare Jugoslavije, sa 25 godina je odbranio rad i stekao titulu Doktora Nauka. Sve to na nemackom univerzitetu Greifswald, Nemacka.

P.S. Pa bolje da deca placaju skolu u Subotici nego da idu u Novi Sad ili Beograd i placaju skupe stanove i da nedaj Boze upadnu i u probleme tamo jer nisu pod nazorom roditelja. U ovo zlobno doba gde toliko mracnih sila luta ulicama, bolje da su deca kod kuce. A na drzavnim fakultetima nemozes nauciti nista, pa zasto srljati tamo??? A na SIZu koliko hoces nezaposlenih sa drzavnim diplomama.
Ana Odgovori
@ Dr Toma N

Kažes "na državnom fakultetu ne možeš naučiti ništa,........."

Na ovome je znanje "zagarantovano"?

Tvoj komentar je kontradiktoran, sam po sebi, jer ovi koje si nabrojao nisu završili državne fakultete.
Dr Toma N Odgovori
@ Ana - Eto, vidi se po tvome komentaru da si zavrsila drzavni fakultet jer nisi mogla da shvatis jednostavan tekst od 873 slova!
Posto neshvatas, da ti objasnim; Jel pise "na SIZu koliko hoces nezaposlenih sa drzavnim diplomama" ??? I posle se cudis zasto nemas posao i pored diplome sa drzavnog fakulteta!

P.S. A dobro da se otvara u Subotici i ovakva institucija! Nije obavezno da se pohadja, tako da vas niko ne tera!!! A ipak ce desetak (ako ne i vise) ljudi dobiti zaposlenje. Sta je tu lose?
Ana Odgovori
Dr Toma N

Nema smisla prepucavati se oko toga kako sam ja shvatila Vaš komentar.Akcenat sam stavila na deo"da se na državnom fakultetu ne može ništa naučiti......."
Ja jesam završila državni fakultet, u vreme kad privatni nisu bili ni na pomolu, i kad se znalo ko može da studira (sad može svako).Posao sam dobila 3 meseca posle diplomiranja.

Najvažnije je da ti odgovorim na pitanje " Šta ima loše u osnivanju ovakvih (privatnih) fakulteta.

Ima, itekako.Oni sa instant diplomama uzimaju radna mesta deci koja su redovno učila,studirala,nisu sticala radni staž za to vreme, a njihovi roditelji mukotrpno odvajali za njihovo školovanje.

Sam si nabrojao političare sa Megatrenda.Privatni fakulteti i jesu za zaposlene u državnim firmama, studiranje usput, odlazak na ispit kao na pijacu, da bi fakturu za svoju diplomu ispostavili državi u vidu veće plate, a znanje je ostalo isto.

Svedok sam mnogobrojnih takvih slučajeva u firmi gde radim, gde je npr.decenijama bilo 5 dipl.elonomista, a sada ih ima 20,ovih 15 je uz rad, brzopotezno stiglo do diplome.

Posao nosi onih 5, razlika u znanju je nebo-zemlja, u korist ovih 5.
zveki Odgovori
jedna konstatacija za sve koji komentarišu fakultet (privatni ili pravni), razlike nema, da pojasnim ko hoće da nauči može i na jednom i na drugom fakultetu jer su profesori uglavnom isti... Ko ima vezu imaće je i na državnom i na privatnom fakultetu, s tim što će na državnom fakultetu ići na budžet i zauzeti mesto nekom ko nemože da plati , pa zbog toga neće studirati. Što se tiče komentara Gđa-ce Ane mislim da se ne može odnositi generalno na sve, zato što postoje radnici sa srednjom i višom školom koji poseduju veće znanje i obavljaju složenije poslove od onih sa fakultetom, a plaćeni su manje. U Državi Srbiji možemo komentarisati još mnogo toga po ovoj i drugim temama, ali je zaključak isti... NADRLJALI SMO, ako ne krenemo poštenim radom i dok se ne usvoji i sprovede zakon o poreklu imovine... nakon toga ćemo možda promeniti svest i ophođewe jednih prema drugima. Pozdrav.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.