Komentara: 8
Pregleda: 5652
Foto

Pravni fakultet donira srednjim školama ormarić za punjenje mobilnih telefona

03.03.2020. u 15:37h
Izvor: Subotica.com
Ormarić sa pet pregrada pod ključem, u kojima se nalaze po tri nastavka za punjenje različitih mobilnih telefona, Pravni fakultet za privredu i pravosuđe doniraće svim subotičkim srednjim školama. Prva na redu bila je Tehička škola "Ivan Sarić" kojoj je danas uručena donacija.
Pravni fakultet donira srednjim školama ormarić za punjenje mobilnih telefona

Učenici sa kojima smo razgovarali kažu da telefone pretežno napune kod kuće, pre nego što krenu u školu, a u slučaju da im se u međuvremenu isprazne, pune ih gde god nađu slobodno mesto.

- Mislim da je ovo super inovacija i rešenje, jer pojedini profesori ne vole da kod nas budu mobilni telefoni tokom nastave i ako ne stignemo da ih napunimo kod kuće, možemo da ih napunimo u školi - kaže Saša Šafranj.

- Po prvi put vidim ovakav ormarić, ali mislim da će biti jako koristan pošto nove generacije, zajedno sa mnom, previše koriste mobilne telefone - dodaje Jovan Marković.

- Ovo je mnogo dobro, iz razloga što na časovima neki profesori ne žele da stavimo telefone kod njih, pošto onda oni moraju da vode brigu o tim telefonima, a sa ovim ormarićima imamo ključ, stavimo telefon da se puni i sami vodimo brigu o našim telefonima - kaže Đorđe Arbutina.

Pravni fakultet donira srednjim školama ormarić za punjenje mobilnih telefona

Ormariće za punjenje mobilnih telefona Tehničkoj školi "Ivan Sarić" donirao je Pravni fakultet za privredu i pravosuđe koji, kako je objasnio menadžer ove visokoškolske jedinice Srđan Cvijanović, već nekoliko godina ima zaključene sporazume o saradnji sa srednjim školama u Subotici. Do sada su u sklopu saradnje realizovana brojna predavanja, radionice, zajediničko učešće na Sajmu obrazovanja, a sada je red i na donaciju.

- Definitivno živimo u eri mobilnih telefona, gde je sve češće njihova upotreba u najrazličitijim stvarima, hteli mi to da priznamo ili ne, naša realnost. Doniraćemo po jedan ovakav uređaj svim srednjim školama u Subotici i na taj način usrećiti učenike, a telefone držati van učionica jer će ormarići biti instalirani u holovima škola - objasnio je Cvijanović, dodajući i da studenti Pravog fakulteta odavno imaju ovakve ormariće. - Često i sami studenti pitaju da li mogu da koriste mobilne telefone kako bi pretraživali zakone, koje mogu lakše da izlistaju i imaju sve na jednom mestu, stoga i mi moramo da menjamo pristup nastavi.

Pravni fakultet donira srednjim školama ormarić za punjenje mobilnih telefona

Ormarići će u buduće biti postavljeni u portirnici škole, gde će dežurni portir otključavati i zaključavati pregrade, a učenici dobijati kartice sa brojem pregrade u kojoj se nalazi njihov telefon.

- Tehnička škola je uvek gledala da prati svoju vizuju, a to je da bude savremena škola i mi našim učenicima želimo da omogućimo što kvalitetniji boravak u školi. Današnji svet tehnologija je takav da mobilne uređaje koristimo svakodnevno, koristimo ih pri kupovini, pri realizaciji posla i ovim putem želim da se zahvalim Pravnom fakultetu na ovoj donaciji i inovativnom rešenju - rekao je Željko Rajčić, direktor Tehničke škole "Ivan Sarić".

Izvor: Subotica.com
Donacija kutija-ormarića za punjenje telefona Donacija kutija-ormarića za punjenje telefona Donacija kutija-ormarića za punjenje telefona Donacija kutija-ormarića za punjenje telefona Donacija kutija-ormarića za punjenje telefona Donacija kutija-ormarića za punjenje telefona Donacija kutija-ormarića za punjenje telefona Donacija kutija-ormarića za punjenje telefona
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 1 mesec
Komentara: 8
Pregleda: 5652
Povezane teme

tehnička škola ivan sarić

pravni fakultet

Pravni fakultet za privredu i pravosuđe

srđan cvijanović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.