• Pregleda: 3537

Praktična nastava Politehničke škole polako se seli u Harambašićevu

Praktična nastava Politehničke škole polako se seli u Harambašićevu

Predstavnici lokalne samouprave na čelu sa gradonačelnikom Maglai Jeneom obišli su juče objekat Politehničke škole u Harambašićevoj ulici, čija je rekonstrukcija i adaptacija u toku.  Maglai je istakao da je ovo lep primer kako Grad rešava probleme koji su se  godinama gomilali, možda ne odjednom, ali polako, ciljno opredeljujući sredstva.

Radovi su u toku, a učenici i nastavnici vredno pomažu. Adaptirane su četiri učionice, toaleti i kotlarnica. Ove godine iz budžeta je opredeljeno 4,8 miliona za popravku krova, vodovodne i kanalizacione mreže, kao i elektirčnih instalacija, a plan je da se do 2017. godine sredi čitav objekat.

Osim u glavnoj zgradi Politehničke škole, nastava za učenike ove srednje stručne škole odvija se u još tri objekta što umnogome otežava rad pre svega učenicima, ali i profesorima. Želja je da se praktična nastava u potpunosti preseli u adaptirani objekat u Harambašićevoj, gde trenutno nastavu već pohađa oko 200 učenika grafičke i građevinske struke.

Zgradu u Harambašićevoj ulici broj 4 Grad je Politehničkoj školi dao na korišćenje 2014. godine, a prošle i sredstva u iznosu od 6,5 miliona dinara za adaptaciju ovog objekta.

Izvor: TV Subotica

povezane teme

4
timberland Odgovori
Uredite decije vrtice !!!
Isrkreni bunjevac Odgovori
A gdi ce sad oni sektasi sto slusaju metaliku da lumpuju cele noci?
:) Odgovori
Iskreni bunjevac

To sto neko slusa metaliku ne znaci da je sektas. Kakva predrasuda...sokirah se!
Ilonka Odgovori
Znaci. Drago mi je da ce mini klub sluziti za obarovanje a ne velicanje sotonskih dela...
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.