Komentara: 7
Pregleda: 15663
Foto

Požar u kući u ulici Koste Racina, deca spasena dok je vatra buktala

08.04.2021. u 16:48h > 09.04.2021. u 17:28h
Izvor: Subotica.com
Oko 14:30 časova došlo je do požara u porodičnoj kući u MZ "Dudova šuma". U pitanju je prizemni objekat na adresi Koste Racina 7. Brzom reakcijom vatrogasno-spasilačke službe, koja je došla vrlo brzo po pozivu komšija koje su primetile dim i požar u ranoj fazi, situacija je dovedena pod kontrolu.
Požar u kući u ulici Koste Racina, deca spasena dok je vatra buktala

U lokalizovanju požara učestvovala su tri vatrogasna vozila, a spretnom i brzom intervencijom sprečeno je dalje širenje vatrene stihije. Posle dvadesetak minuta požar je doveden pod kontrolu, a jedno vatrogasno vozilo će ostati na položaju da budu sigurni da neće doći do reaktiviranja vatre.

Požar u kući u ulici Koste Racina, deca spasena dok je vatra buktalaPožar u kući u ulici Koste Racina, deca spasena dok je vatra buktalaKako saznajemo sa lica mesta, još uvek po nezvaničnim informacijama, požar koji je počeo u krovu kuće zbog pojačanog vetra vrlo brzo se počeo širiti na drugi deo kuće. Za sada nije poznato šta je uzrok požara, a po prvim informacijama nema povređenih.

Takođe nezvanično saznajemo kroz razgovor sa očevicima, da su u kući bila deca, koje je komšija koji je pozvao vatrogasce blagovremeno izvukao van, i tako im, najverovatnije, spasio život.

Na krovu je primetna veća materijalna šteta, ali najvažnije je da nije bilo posledica po ljude.

Požar u kući u ulici Koste Racina, deca spasena dok je vatra buktalaPožar u kući u ulici Koste Racina, deca spasena dok je vatra buktala

Vatrena stihija je nažalost zahvatila dva objekta, a u njima žive naši sugrađani penzioneri Margita Mirkov i Mihalj Vašarhelji kojima su pre svega stradali krovovi. Komšije i ljudi dobri volje priskočili su u pomoć da se rasčisti garež i da se pomogne našim sugrađanima koji su i dalje u šoku zbog svega što se izdešavalo. Šteta na oba krova je velika i tek treba da se sagleda šta sve treba da se uradi.

S obzirom da se više posetilaca sajta javljalo da želi da pomogne u saniranju štete, za prvu ruku ostavićemo brojeve računa Margite (105-409004272-62) i Mihalja (200-40618430-12) pa ko je u mogućnosti može da pomogne novčanom donacijom.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 2 nedelje
Komentara: 7
Pregleda: 15663

Povezana vest

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.