Komentara: 11
Pregleda: 15321
Foto

Požar odneo krov nad glavom porodici Štigmond

14.12.2020. u 15:11h
Izvor: Subotica.com
Požar koji je u noći između subote i nedelje buknuo u domu porodice Štigmond u naselju Novo selo u trenutku je odneo sve što su Laura i Željko godinama sticali. U vatrenoj stihiji koja je krenula iz kotlarnice uništen je veliki deo porodične kuće. Izgorelo je sve što je moglo – krov, drvenarija, kuhinja...
Požar odneo krov nad glavom porodici Štigmond

Kako je u jednom delu kuću spavalo i troje maloletne dece, Veljko, Dejan i jedanaestomesečna Teodora, a u drugom vremešni Laurin otac Jene, brzom reakcijom glave kuće, izbegnuta je tragedija.

- Još uvek smo svi u šoku ali na sreću svi smo dobro,  a to je najvažnije – priča Laura. – Negde oko četiri ujutru supruga je probudilo pucketanje, mislio je da je neko u dvorištu, ali kada je izašao video je da gori kotlarnica, koja se naslanja na kuću. Brzo nas je probudio, mi smo samo obukli jakne na pidžame, bebu sam zamotala u jorgan i istrčali smo napolje. Prošli smo pored te vatre, to je izgledalo strašno. Probudila sam oca, i on je odmah izašao napolje, a za to relativno kratko vreme vatra je zahvatila čitav krov.

Požar odneo krov nad glavom porodici ŠtigmondPožar odneo krov nad glavom porodici Štigmond

Čak četiri vatrogasna vozila su stigla brzo, ali do tada je izgoreo sav krov i veliki deo pokućstva.

- Grejali smo se na ugalj. Naložio sam oko pet popodne, posle više nismo ložili, ne znam šta je moglo da se desi. Vatrogasci su nam rekli da su moguća dva uzroka, ili električne instalacije ili kotao iz koga je ispao žar. Ne znam ni sam, verujem da je neka varnica da bih to primetio – dodaje Željko. – Vetar je nosio plamen, i to je bilo nemoguće zaustaviti. Ovde kod nas je najviše stradao krov, a u deo gde je deda je mnogo više uništen. Procenitelji su rekli da je šteta oko hiljadu evra, ali ona je mnogo veća. To se i golim okom vidi.

Požar odneo krov nad glavom porodici Štigmond

Kuću u ulici Anđe Ranković Željko i Laura su svojim rukama, malo po malo, renovirali i uselili se pre otprilike godinu dana. Kako je bilo gledati da vatrena neman guta sve što je teškom mukom građeno to samo oni znaju. Sada su se sa decom sklonili kod Laurinog brata, jer u njihovom domu nije ostalo gotovo ništa.

- Krov je najhitniji, ali i sve ostalo. Iskreno, ne znam kako ćemo ovo srediti. Svaka pomoć nam je dragocena - uzdišući nas ispaćaju supružnici.

Požar odneo krov nad glavom porodici Štigmond

Svi koji žele da pomognu porodici Štigmond mogu to da učine uplatom na račun 340-32401308-94 (Erste banka na ime Laura Štigmond). Ukoliko žele da doniraju građevinski materijal i nameštaj za to mogu da se dogovore na broj 061/73-73-467

Izvor: Subotica.com
Dom porodice Štigmond nakon vatrene stihije Dom porodice Štigmond nakon vatrene stihije Dom porodice Štigmond nakon vatrene stihije Dom porodice Štigmond nakon vatrene stihije Dom porodice Štigmond nakon vatrene stihije Dom porodice Štigmond nakon vatrene stihije Dom porodice Štigmond nakon vatrene stihije Dom porodice Štigmond nakon vatrene stihije
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 godine i 3 meseca
Komentara: 11
Pregleda: 15321

Povezana vest

Povezane teme

požar

mz novo selo

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.