Komentara: 30
Pregleda: 16774
Foto

Potvrđen program dočeka Nove godine na Gradskom trgu

27.12.2017. u 15:18h
Izvor: Subotica.com
U Novu 2018. godinu, kao što smo to i ranije najavili, Subotičane će svojom muzikom i nastupom uvesti Đorđe David i Milan Topalović Topalko, dok će po prvi put biti organizovan i dnevni doček Nove godine na Gradskom trgu, gde će nastupititi subotički bend "Perpetuum mobile". Proslavi će prethoditi koncert Subotičkog simfonijskog orkestra u petak, 29. decembra, u Velikoj većnici Gradske kuće.
Potvrđen program dočeka Nove godine na Gradskom trgu

Tradicionalnom dočeku Nove godine na Trgu slobode za sugrađane i goste našeg grada, ove godine pridodat je dnevni doček, te će od 13 časova na centralnom Trgu publiku zabavljati subotička grupa "Perpetuum mobile", čiji koncert će predstavljati uvertiru u novogodišnju noć.  

- Popodnevni doček Nove godine prepoznat je kao jedan ozbiljan turistički brend u Subotici, koji je već godinama mnogo lepši u odnosu na neke večernje provode po drugim gradovima. Kao subotički bend, počastvovani smo što ćemo biti deo ove priče i sa našim poznatim, stranim komercijalnim repertoarom, napravićemo jednu lepu žurku i uveličati taj brend, za koji se nadamo da će postati tradicija - rekao je Danijel Davčik, ispred grupe "Perpetuum mobile".

Večernji program započeće nastupom Đorđa Davida i njegovog benda u 20:45 časova, dok će dva sata kasnije nastupiti Milan Topalović Toplako. Novu godinu sugrađani će dočekati uz tradicionalni valcer i vatromet.

Potvrđen program dočeka Nove godine na Gradskom trgu

- Na repertoaru će biti roka i balada, počev od one "Ti samo budi dovoljno daleko", koja će definitivno morati da se odsvira ovom prilikom kako bismo ispratili 2017. godinu, koja je bila dobra, ali da je udaljimo što dalje, jer očekujemo da 2018. godina bude još bolja. Kada je u pitanju ovakav grad, mislim da će publika biti zadovoljna jer će biti svega, i roka i narodne muzike, kao i balada, koje mogu da se podvedu i pod pop i pod rok. Ovo će biti moj prvi nastup na Trgu slobode u Subotici i osećam se počastvovanim, nabrijanim i srećnim, kao i punim energije da, što bi se u sportskom žargonu reklo, ostavimo srce na terenu tog 31. decembra - istakao je Đorđe David.

- Obično sam za dočeke nastupao sam, te moj repertoar sadrži pop, rok i narodnu muziku. Pošto ovoga puta pored sebe imam i Đorđa Davida, koji sigurno bolje peva pop i rok od mene, njemu ću prepustiti taj deo programa, a ja ću više pevati narodnu muziku. Zahvalana sam na pozivu i čast mi je što ću učestvovati u ovogodišnjem programu - nadovezao se Milan Topalović Topalko i pozvao sugrađane da u nedelju dođu u što većem broju na Trg i zajedno dočekaju Novu godinu.

Potvrđen program dočeka Nove godine na Gradskom trgu

Ipak, kako je nastup ova dva umetnika izazvao i brojne negativne reakcije kod publike, Đorđe David je istakao da su oni neprijatni kako za organizatore, tako i za umetnike i građane koji će doći na Trg u novogodišnjoj noći.

- Kada su u pitanju komentari "gde ste iskopali ovoga", Topalko je neko ko ima ozbiljnu glasčinu, što će publika imati prilike da se uveri kada izađe na binu, a to što on peva, peva fenomenalno. Svako ko kaže da on to ne ume da radi ili "gde ste njega iskopali" je neko ko veoma tendenciozno politički napada celu priču i ne čuje dobro. Kada je u pitanju Generacija 5, a potom i Đorđe David, to je nešto što čini deo opšteg obrazovanja kada je u pitanju rok scena u Srbiji, zajedno sa Canetom, Borom, Bajagom i Osvajačima. Bez pozitivnog stava ući u Novu godinu je navlačenje crne enegrije i misli za celu 2018. godinu, pa neka razmisle dobro o tome da li će nastaviti, jer je stvarno ružno - podvukao je Đorđe David.

Proslavi Nove 2018. godine, prethodiće koncert Subotičkog simfonijskog orkestra, koji je zakazan za petak, 29. decembar, u Velikoj većnici Gradske kuće, s početkom u 20 časova. Ljubitelji klasične muzike biće u prilici da uživaju u bogatom kolažu kopozicija Johana Štrausa, Žorža Bizea, Petra Iljiča Čajkovskog, Glinke, Sen Sansa i mnogih drugih. Ulaznice za koncert u prodaji su od danas, 27. decembra, po ceni od 1.000 dinara, u Suvenirnici Gradske kuće.

Potvrđen program dočeka Nove godine na Gradskom trgu

Zimski vašar "Winterfest" biće otvoren i u novogodišnjoj noći, te će sugrađani moći da kupe kuvano vino, šampanjac i nekoliko vrsta jela. Kada je reč o merama bezbednosti, i ove godine prostor će biti ograđen i obezbeđen, te neće biti dozvoljeno unošenje metalne i staklene ambalaže, kao ni upotreba pirotehničkih sredstava. Jasmina Stevanović, koordinator Radne grupe za organizovanje proslave dočeka 2018. godine, apelovala je na sugrađane da zarad sopstvene i bezbednosti svoje dece u novogodišnjoj večeri ne koriste pirotehnička sredstva.

Lokalna samouprava Grada Subotice i Turistička organizacija Grada Subotice za ovogodišnji doček Nove godine iz budžeta su izdvojili oko 3 miliona dinara, približno 25 hiljada evra, koliko je izdvojeno i za doček prošle 2017. godine.

Izvor: Subotica.com
Najava novogodišnje proslave u organizaciji lokalne samouprave Najava novogodišnje proslave u organizaciji lokalne samouprave Najava novogodišnje proslave u organizaciji lokalne samouprave Najava novogodišnje proslave u organizaciji lokalne samouprave Najava novogodišnje proslave u organizaciji lokalne samouprave Najava novogodišnje proslave u organizaciji lokalne samouprave Najava novogodišnje proslave u organizaciji lokalne samouprave Najava novogodišnje proslave u organizaciji lokalne samouprave
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 3 meseca
Komentara: 30
Pregleda: 16774

Povezane vesti

Povezane teme

nova godina

nova godina subotica

novogodišnji koncert

perpetuum mobile bend

pravoslavna nova godina

simfonijski orkestar

jasmina stevanović

nešo radulović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.