Komentara: 21
Pregleda: 6188

Popunjeni hotelski kapaciteti Subotice i Palića

28.12.2017. u 17:08h
Izvor: Subotica.com
Veliki broj domaćih i stranih turista dočekaće Novu godinu u hotelima, restoranima i na salašima u Subotici i na Paliću, potvrđeno je u Turističkoj organizaciji Subotice.
Popunjeni hotelski kapaciteti Subotice i Palića

Novogodišnji program u hotelima,  gastronomski specijaliteti i dobar odnos kvaliteta i cene razlozi su zbog kojih je veliki broj domaćih turista, uglavnom iz prestonice i Novog Sada, odlučio da Novu godinu dočeka na severu Vojvodine. Trodnevni aranžmani privukli su i veliki broj stranih turista pretežno iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore  a  posebno Bugarske i Rumunije.

- Svi hotelski kapaciteti su popunjeni, slobodnih mesta ima još samo u nekim privatnim smeštajima. Turisti su uglavnom birali aranžmane koji uključuju tri noćenja, odnosno četiri dana. - rekao je Nešo Radulović, direktor Turističke organizacije Subotice.

PONUDA DOČEKA - Ukoliko još uvek ne znate kuda za najluđu noć, proverite šta nude ugostitelji u Subotici u našem odeljku "NOVA GODINA", pa ako imate sreće može i uspete nešto da rezervišete u poslednjem momentu.

U odnosu na prošlu godinu, ove godine zabeležen je ukupan porast broja dolazaka turista za 5,5 odsto, dok je broj noćenja na približno istom nivou kao prošle godine. Po strukturi, zabeleženo je povećanje broja dolazaka stranih turista za 14 odsto, dok je broj noćenja veći za 9 odsto.

- Nažalost, ovu godinu  obeležila je i situacija sa hotelom „Gloria“ koji je izgoreo, te je u poslednjih pet meseci Subotica bila bez jednog od najvećih hotela. Hotel „Gloria“ godinama je imao učešće od oko 20 odsto u broju noćenja na nivou Subotice i Palića - dodao je Radulović - Tokom cele godine, imali smo veliki broj turista iz zemalja u regionu.  Turisti su uglavnom dolazili i iz Mađarske, Nemačke, a u poslednje vreme registrovan je i veliki broj turista iz Poljske, zatim imali smo turiste iz Rusije i Kine. Kineski turisti se uglavnom kratko zadržavaju kod nas, gledaćemo da to nekako promenimo u narednom periodu.

Tokom ove godine preko vaučera Ministarstva turizma, trgovine i telekomunikacija na Paliću i u Subotici zabeleženo je povećanje domaćih turista 250 odsto.

- Ostvareno je preko 2500 noćenja preko vaučera. Još uvek nismo zadovoljni tom brojkom. Početkom ove godine krenuli smo u kampanju, kada smo animirali  pružaoce smeštaja i zaista smo postigli rezultat, ali nadamo se da će ti rezultati sledeće godine biti još bolji. U akciju Ministarstva trgovine i turizma trenutno je uključeno 12 objekata,   među kojima je 9 privatnih smeštaja, dva hotela i jedan salaš. Svi objekti su na Paliću, hoteli u Subotici još ne pokazuju interesovanje da se uključe u akciju, te je potrebno i njih animirati. Trenutno je u toku prijavljivanje u Ministarstvu trgovine i turizma za korišćenje vaučera domaćih pružaoca usluga, pa se nadamo da ćemo sledeće godine ostvariti veći rast - izrazio je uverenje Radulović.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 3 meseca
Komentara: 21
Pregleda: 6188

Povezana vest

Povezane teme

Turizam Subotica

turizam palić

hotelski smeštaj

doček nove godine

turizam na paliću

turizam

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.