Komentara: 3
Pregleda: 2200

Potražnja za proizvodima Hemijsko-tehnološke škole

22.03.2021. u 11:30h
Izvor: Subotica.com
Potražnja za  proizvodima Hemijsko-tehnološke škole

Da je novi proizvod sa oznakom Hemijsko-tehnološke škole iz Subotice, za kratko vreme našao svoju poziciju na tržištu, dokaz je veliko interesovanje za jaknice za pse, koje se izrađuju u različitim dimenzijama, od različitih materijala.

Ovaj nesvakidašnji odevni predmet šije se u tekstilnoj radionici škole, u okviru praktične nastave, uz mentorstvo profesorki Kate Suknović i Ane Žigmanov Vuković.

- Svima koji su nam se javili, sada je omogućeno da svoje četvoronožne ljubice obuku u – lepo i toplo! Jaknice za kuce izrađuju se od tri vrste materijala koje vlasnik može da bira, a kako bi ona u potpunosti odgovarala, potrebno je da se pošalju sledeći podaci o psu: obim grudi, obim vrata i fotografija psa. Porudžbine se primaju na Fejsbuk stranici naše obrazovne ustanove – objašnjava Vojnić Purčar, koordinatorka praktične nastave Jadranka.

Osim modelara odeće, i budući poslastičari obradovali su kuce ukusnim keksićima koji se izrađuju u pet ukusa. Novim proizvodima proširena je paleta koja obuhvata i tečni sapun, sredstva za dezinfekciju, uniforme, maske... sve ono što već duže vreme izrađuju učenici i nastavnici ove škole, a sve u cilju pripreme za budući posao. 

- Hemijsko-tehnološka škola, kao srednja stručna škola, stalno nastoji da svoje učenike kroz nastavne i vannastave aktivnosti podstakne i izgradi njihove karijerne perspektive. Tako je projekat učeničke kompanije osmišljen sa ciljem daljeg unapređivanja preduzetničkih kompetencija. Konkretno, učenici su u mogućnosti da praktična znanja pretoče u prave proizvode za koje su utvrdili da mogu da prođu na tržištu i na taj način mogu da vide da njihovo znanje ima vrednost, ima moć, i da su na pravom putu u smislu samozapšoljavanja i ostalih puteva po završetku srednje škole – naglasio je Nikola Matković, direktor škole.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 1 mesec
Komentara: 3
Pregleda: 2200

Povezana vest

Povezane teme

hemijska škola

hemijsko tehnološka škola

nikola matković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.