Komentara: 26
Pregleda: 7576

Potpisan memorandum: "Swarovski" i zvanično u Subotici

18.11.2011. u 16:35h
Izvor: RTV Yueco
Potpisan memorandum: "Swarovski" i zvanično u Subotici

U Beogradu je potpisan Memorandum o razumevanju za investicioni projekat kompanije „Svarovski internacional holding AG“, čime je ozvaničena najava dolaska ovog investitora u Suboticu. Memorandum koji podrazumeva otvaranje fabrike ovog svetski poznatog brenda u svetu nakita u Subotici potpisali su gradonačelnik Subotice Saša Vučinić, ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić i ambasador Austrije u Srbiji Klemens Koja. Fabrika u Subotici treba da uposli 600 radnika, a to će biti prva fabrika Swarovskog van granica matične države.

Prema potpisanom memorandumu, Kompanija "Svarovski" planira da u investicioni projekat u Subotici, u prvoj fazi, uloži 15 miliona evra i otpočne osnovnu proizvodnju, koja obuhvata proces obrade, spajanja i pakovanja kristala, koji će kompletno biti namenjeni izvozu. Grad Subotica je preuzeo obavezu da infrastrukturno opremi parcelu površine 7,8 hektara, na kojoj će biti izgrađena fabrička hala površine 15.000 kvadrata, a Privredno-tehnološki parkovi servisiranje svih potreba investitora. Prema najavama, Swarovski će u privrednoj zoni Mali Bajmok zaposliti oko 600 radnika.

U pregovorima sa vodećim svetskim proizvođačem kristala, koji su vođeni tokom ove godine, učestvovali su predstavnici Grada Subotica, Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja i Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza Republike Srbije (SIEPA) u saradnji sa Ambasadom Austrije u Srbiji. Poptisani Memorandum pominje i dugu fazu, koja podrazumeva potencijalnu investiciju vrednu 25 miliona evra.

"Swarovski International Holding AG" sa sedištem u Švajcarskoj bavi se proizvodnjom kristala za nakit i ukrasne figure, kao i materijala od kristala za modnu industriju i kristalne lustere. Ova kompanija, koja u 120 zemalja širom sveta zapošljava približno 23.000 ljudi, u 2010. godini imala je obrt od 2,06 milijardi evra.

 

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 4 meseca
Komentara: 26
Pregleda: 7576
Povezane teme

Saša Vučinić

gradonačelnik Subotice

svarovski

fabrika svarovski

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.