Komentara: 11
Pregleda: 14725

Posle sedam decenija, Subotica ponovo ima Pravni fakultet

14.09.2015. u 15:27h
Izvor: RTV City
Od kraja Drugog svetskog rata, kada je u Subotici ugašen Pravni fakultet, koji je tokom dvadeset godina postojanja i rada imao značajnu ulogu u pravnom, kulturnom i društvenom životu prve zajedničke države južnih Slovena, subotički srednjoškolci koji su želeli zvanje diplomiranog pravnika, mogli su da ga steknu u Novom Sadu, Beogradu ili nekom drugom univerzitetskom centru.
Posle sedam decenija, Subotica ponovo ima Pravni fakultet

Od pre dve godine, tu mogućnost imaju i u svom gradu, na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe iz Novog Sada, čija visokoškolska jedinica je jedina akreditovana među privatnim pravnim fakultetima u Subotici.

Osim kvalitetnog nastavnog kadra i nastavnog programa, koje već imaju, studenti ove visokoobrazovne institucije, dobiće i nove, savremeno opremljene prostorije, koje će svečano biti otvorene 22. septembra.

Posle sedam decenija, Subotica ponovo ima Pravni fakultet

Sada se može reći: Subotica ponovo ima pravni fakultet. Ekonomija, građevina, strukovne studije tehničkog i pedagoškog usmerenja i konačno, pravo.

Najčešća zanimanja koja svršeni srednjoškolci biraju su tu, što je u vreme besparice u kom živimo, najpoželjnije rešenje, jer je najjeftinije i najlakše studirati u svom gradu. Još kada fakultet ima maksimalne uslove za sticanje visokog obrazovanja, kakve ima Pravni fakultet za privredu i pravosuđe od ove školske godine, onda se s pravom u narednim decenijama mogu očekivati nove generacije kvalitetnih pravnika iz našeg grada. Od 2000. godine, od kada postoji, Pravni fakultet je već iznedrio mnogo njih, koji su našli posao u u privredi i u pravosuđu, kako u zemlji, tako i u inostranstvu.

Posle sedam decenija, Subotica ponovo ima Pravni fakultet

“Posle više od sedam decenija, pojaviti se na prostoru koji ima zahtev za ovakvim obrazovnim profilom je ne samo jedna dobra mogućnost, nego i obaveza za Pravni fakultet za privredu i pravosuđe, da ponudi ono najbolje što ima, a to su odgovarajući profesori, pun kapacitet iskorišćavanja svega onoga što se pred studentima nalazi, što znači da imaju maksimalne mogućnosti od, s jedne strane, prihvatanja onog ex katedra do praktičnog rada. U tom smislu, mi smo naše studente tokom protekle dve godine uključili u aktivnosti kao što su studentska praksa u sudu i tužilaštvu, posete Okružnom zatvoru i Skupštini Srbije. Sve, od početka do kraja, od osnova prava i uvoda u pravo do penalnog prava i viktimologije”, istakao je prof. dr Zoran Pavlović, profesor na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe.

Posle sedam decenija, Subotica ponovo ima Pravni fakultet

Jedini fakultet sa akreditovanom visokoškolskom jedinicom u Subotici,  Pravni fakultet za privredu i pravosuđe iz Novog Sada,  investiranjem u sopstvenu zgradu, još jednom je potvrdio da je lider i uvek korak ispred drugih, kao i sa kakvom ozbiljnošću vrši svoju obrazovnu misiju. Vrhunski uslovi za rad i sticanje akademskog zvanja u modernoj, savremeno opremljenoj obrazovoj instituciji, na novoj adresi, u ulici Braće Radić 38, u sopstvenom, novom poslovnom prostoru od 800 m2, koji će otvoriti svoja vrata za studente 22. septembra, uz već pomenuti nastavni kadar i nastavni program, ne mogu a da ne doprinesu vrhunskoj stručnoj osposobljenosti budućih pravnika iz našeg grada.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 8 godina i 7 meseci
Komentara: 11
Pregleda: 14725

Povezane vesti

Povezane teme

fakultet za privredu i pravosuđe

pravni fakultet

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.