Komentara: 7
Pregleda: 2760
Foto

Posle dve godine Regionalna deponija radi sa 50 odsto kapaciteta, do kraja godine upotrebna dozvola

06.08.2021. u 14:44h > 16:12
Izvor: Subotica.com
U Regionalnoj deponiji, smeštenoj između Bikova i Oroma, već dve godine funkcioniše probni rad. Pre nekoliko dana prošla je nabavka za "smećarce", a u narednih nekoliko meseci trebalo bi da se dobije i upotrebna dozvola.
Posle dve godine Regionalna deponija radi sa 50 odsto kapaciteta, do kraja godine upotrebna dozvola

Po rečima Gligora Gelerta, v. d. direktora Regionalne deponije, jedno od najsavremenijih postrojenja funkcioniše bez prekida, sa svim tehnološkim funkcijama.

- Za dve godine koliko bez prekida funkcionišemo primili smo 50 hiljada tona otpada koji smo selektovali, 15 hiljada tona otpada smo kompostirali. Taj biorazgradivni otpad koristimo za pokrivanje i fitoremidijaciju, kao mogućnost za organsku ugradnju u biomasu. Sada smo na 50 odsto, ali očekujemo da ćemo do kraja godine postići predviđeni kapacitet - ističe Gelert.

Posle dve godine Regionalna deponija radi sa 50 odsto kapaciteta, do kraja godine upotrebna dozvola

Skupština grada je donela novu Odluku za upravljanje otpadom, koja definiše način rada i obaveze svih karika u ovom poslu.

- Preduzeće „Čistoća i zelenilo“ je zaduženo za predaju otpada Regionalnoj deponiji, koja ga potom prerađuje - objasnila je Čila Goli, član Gradskog veća zadužen za komunalnu delatnost. - Drago mi je što mogu da najavim da će Subotica dobiti autosmećare, i to sedam od 16 kubika, jedan od 12 kubika i dva autopodizača. To čekamo četiri i po godine. Na osnovu predviđenog roka, stići će sledeće godine i to nam daje malo vremena da se pripremimo.

Posle dve godine Regionalna deponija radi sa 50 odsto kapaciteta, do kraja godine upotrebna dozvolaNakon četiri i po godine koliko je trajaoa pokušaj da se nabave vozila za transport otpada, 2. avgusta je konačno stavljena tačka i na taj segment. Ugovor za nabavku autosmećara dobio je konzorcijum "Green force - Volvo Novi Banovci", kao jedini ponuđač, a vrednost nabavke je 266 miliona dinara.

Posle dve godine Regionalna deponija radi sa 50 odsto kapaciteta, do kraja godine upotrebna dozvolaPosle dve godine Regionalna deponija radi sa 50 odsto kapaciteta, do kraja godine upotrebna dozvola

Izvor: Subotica.com
Obraćanje povodom dvogodišnjice rada i upravljanja komunalnim otpadom u Regionalnoj deponiji Obraćanje povodom dvogodišnjice rada i upravljanja komunalnim otpadom u Regionalnoj deponiji Obraćanje povodom dvogodišnjice rada i upravljanja komunalnim otpadom u Regionalnoj deponiji Obraćanje povodom dvogodišnjice rada i upravljanja komunalnim otpadom u Regionalnoj deponiji Obraćanje povodom dvogodišnjice rada i upravljanja komunalnim otpadom u Regionalnoj deponiji Obraćanje povodom dvogodišnjice rada i upravljanja komunalnim otpadom u Regionalnoj deponiji Obraćanje povodom dvogodišnjice rada i upravljanja komunalnim otpadom u Regionalnoj deponiji Obraćanje povodom dvogodišnjice rada i upravljanja komunalnim otpadom u Regionalnoj deponiji
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 8 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 2760

Povezana vest

Povezane teme

regionalna deponija

odlaganje otpada

odlaganje smeća

čila goli

gligor gelert

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.