Komentara: 1
Pregleda: 5602

Poseta fabrici Siemens

05.04.2012. u 15:57h
Izvor: RTV Yueco
Poseta fabrici Siemens

Predstavnici nemačkih kompanija iz Srbije i Makedonije, u okviru Nemačkog privrednog udruženja, posetili su Siemens-ovu fabriku generatora za vetroelektrane u Subotici. Preko 40 učesnika skupa iz više kompanija imali su priliku da na konkretnom primeru vide da je i u Srbiji moguće uspešno primeniti princip energetske efikasnosti i biti ekološki odgovorna kompanija.

Učesnici skupa obišli su Siemens-ove pogone u Subotici i bliže se upoznali sa proizvodnim i tehnološkim procesima koji se odvijaju u fabrici. Siemens-ov pogon u Subotici, jedan od najboljih domaćih proizvođača električnih mašina i pretvarača koji su primenjivi na polju obnovljive energije, predstavlja reprezentativni primer srpske privrede u ovom segmentu, što Srbiju postavlja na tehnološku kartu sveta, a Siemens d.o.o. Beograd među prvih 10 izvoznika iz Srbije. Svakog meseca fabrika proizvede više od 150 generatora za vetro-elektrane.

U naredne dve godine Simens će investirati 24 miliona evra u proizvodnju novog tipa generatora za vetro-elektrane. Do 2014. godine biće povećan broj zaposlenih sa 500 na 650. Dvema postojećim halama fabrike, ukupne površine 26.000 m2, biće dodata još jedna hala površine 2.100 m2 čiji je završetak izgradnje planiran za avgust 2012. godine.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 2 nedelje
Komentara: 1
Pregleda: 5602
Povezane teme

Simens

Simens Subotica

fabrika simens u subotici

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.