• Pregleda: 7230

Posao za žene sa sela

Posao za žene sa sela

Grad Subotica planira da uloži 2,5 miliona dinara u sufinansiranje biznis planova koji nastanu kroz obuku žena iz ruralnih područja u projektu “Agrobiznis” USAID-a. Tim povodom u Gradskoj kući potpisan je memorandum o razumevanje između predstavnika lokalne samouprave i ove Američke agencije za međunarodni razvoj čime će grad Subotica pružiti podršku realizaciji ovog projekta. Potpisanim memorandumom nastavljena je višegodišnja saradnja između Subotice i USAID-a.

Potpisanim memorandumom, Grad Subotica pružiće podršku projektu USAID-a kako bi žene iz ruralnih krajeva prošle stručnu obuku i postale buduće preduzetnice. U sklopu obuke, žene će se upoznati sa osnovama preduzetništva i pisanjem biznis planova, kako bi mogle da započnu sopstveni agrobiznis. Nakon završene obuke, žene će imati priliku da konkurišu za bespovratna finansijska sredstva. Konkretno, Grad Subotica će sufinansirati 5 biznis planova sa po 500.000 dinara.

U pitanju je projekat kroz koji je do sada ženama koje su uspešno završile obuku bespovratno dodeljeno preko 11,7 miliona dinara kako bi započele svoj agrobiznis. Dobitnice sredstava su pobednice takmičenja u izradi najboljeg agro-biznis plana koje je organizovao USAID-ov Agrobiznis projekat.

Preduzetnice će uz pomoć dodeljenih sredstava započeti poslovanje u raznim oblastima, kao što je prerada mleka i uzgajanje i prerada voća, povrća i lekovitog bilja. Dosadašnje dobitnice sredstava su među 300 žena koje su završile obuku u oblasti agrobiznisa koju je finansirao USAID u sklopu programa za podsticaj preduzetništva medju ženama u ruralnim područjima, a današnjim potpisivanjem memoranduma projekat se nastavlja.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

7
rax Odgovori
ovo je kes, koji se direktno stavlja u dzep pojedinaca iz raznih nevladinih i vladinih organizacija.
sneza Odgovori
ahaha.I JA SAM SA SELA...IDEM U POLJOPRIVREDU.HAHAA
nikola Odgovori
lepo je voditi računa i o selu...
casar Odgovori
@sneza
ovo samo poremecenim umovima moze biti smesno. ako si ti sredila svoju buducnost, ne znaci da ova pomoc drugima nece znaciti
laslo Odgovori
éije su zene ili cerke ta 5? to se vec zna unapred ko ce to dobiti nece moja supruga sigurno to je isto kao ove oglasi za posao vec kad izpisu konkurs vec se zna ko je dobio posao
CIRINELA Odgovori
Koji Mutibaric.
Zaposlio si toliku masu u gradu da vise nemas koga pa ces malo na selo.
Carpe diem Odgovori
Lepo od vas,koji verujete u bajke.Ja jesam sa sela dipl.ing.agronomije,za cudo i nevidjenojos nisam cula ,da je neko dobio od tih sredstava,kao sto nisam cula da mi neko nudi posao u svojoj struci.
Lazite druge,samo nemojte mene.
P.S.Ucite vi 20 god ,pa zovite USAID,da vas zaposli!!!!!!!!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.