Komentara: 0
Pregleda: 3898

Poraz "orlića" na startu turnira "Stevan Ćele Vilotić"

06.09.2012. u 23:52h
Izvor: Sportski žurnal
Omladinska fudbalska reprezentacija Srbije nije uspela pobedom da otvori 19. memorijalni turnir "Stevan Ćele Vilotić" pošto je danas izgubila od reprezentacije Belgije rezultatom 0:2. Utakmica je igrana na Gradskom stadionu pred oko 400 ljubitelja fudbala.
Poraz "orlića" na startu turnira "Stevan Ćele Vilotić"

Belgija je povela već u trećem minutu, posle slobodnog udarca najbolje je reagovao Kabasele, prihvatio je odbijenu loptu, šutirao snažno, a lopta je završila iza leđa golmana Rajkovića.

U desetom minutu, Čavrić je izdržao duel sa dva igrača Belgije, uspeo je da šutira, a lopta je pogodila desnu stativu. Drugi put su Orlići zatresli okvir gola Belgije u 57. minutu. Luka Stojanović je snažno šutirao u prečku, da bi u nastavku akcije Veljković dobro šutirao, ali je golman Belgije odbranio.

U momentima kada se činilo da će Srbija inicijativom stići do šanse, pa i gola, Belgija je duplirala prednost. Rezervista Trosard je prošao po desnoj strani, uposlio Kabaselea, koji je u 79. minutu postigao drugi gol.

Recept za pobedu Belgijanaca bio je jednostavan, iskoristili su svoje šanse, pre svih dvostruki strelac Kabasele. Srbiji ostaje za utehu solidna igra u većem delu utakmice, nekoliko dobrih prilika, dva puta pogođen okvir gola: Srbija – Belgija 0:2 (0:1).

Strelci: 0:1 – Kabasele u 3. minutu, 0:2 – Kabasele u 79. minutu

Gradski stadion u Subotici
Gledalaca: 400
Sudija: Aleksandar Vasić. Pomoćnici: Jovica Milin i Branislav Ćaćić (svi iz Srbije).
Žuti kartoni: Živković (Srbija), De Sart (Belgija).

Igrač utakmice: Kabasele (Belgija).

SRBIJA: Rajković, Živković, Petrić, Filipović, Antić, Veljković, Vojvodić (71. Savićević), Čavrić, Stojanović, Đurđević (59. Nenadović), Ožegović.

BELGIJA: Roef, De Kegel, Malanda, Engels, Korin, De Sart (43. Verstreate), Krouks (59. Trosard), Klaes, Šofs (84. Bukers), Foket, Kabasele.

U drugoj utakmici Izraelci su bili bolji od crnogoraca minimalnim rezultatom 1:0

Izvor: Sportski žurnal
Postavljeno pre 11 godina i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3898

Povezane vesti

Povezane teme

memorijalni turnir stevan vilotić ćele

omladinska reprezentacija srbije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.