Komentara: 14
Pregleda: 1477

Ponovo zajedno za Dan republike - svečana akademija 29. novembra na Otvorenom univerzitetu

23.11.2022. u 12:34h
Izvor: Subotica.com
Pod sloganom "Ponovo zajedno za Dan republike", u utorak, 29. novembra predstavnici Centra Tito i IV Mini Jugoslavije obeležiće nekadašnji državni praznik - Dan republike.
Ponovo zajedno za Dan republike - svečana akademija 29. novembra na Otvorenom univerzitetu

Nakon dve godine pauze, subotički jugonostalgičari nastavljaju sa tradicijom obeležavanja nekadašnjeg Dan republike. Tim povodom, u utorak, od 18h u svečanoj sali Otvorenog univerziteta biće upriličena svečana akademija na kojoj će, između ostalog, biti dodeljene "Avnojske zahvalnice". 

Ove godine zahvalnicu će dobiti Dragutin Filipović za njegovu odanost vrednostima socijalizma. Priznanje će dobiti i hor "Subotičke frajle" čiji članovi daju veliki doprinos stvaralaštvu i kulturi. Naši sugrađani Milica i Luka Kikanović će takođe dobiti zahvalnice i oni su prisutni na svim našim manifestacijama - objašnjava Mikloš Olajoš Nađ iz "Centra Tito" koji je pozvao sve Subotičane da ima se pridruže na proslavi Dana republike.

Ponovo zajedno za Dan republike - svečana akademija 29. novembra na Otvorenom univerzitetuIstog dana, od 11h na prostoru IV Mini Jugoslavije biće položeno cveće kod spomenika Josipu Brozu Titu, doživotnom predsedniku SFRJ.

Ne želimo da zaboravimo period socijalizma kada su fabrike bile u rukama radnika, kada nije bilo otkaza i kada ste mogli u jednom preduzeću da provedete čitav radni vek. Tada je i onaj sa najnižom platom mogao da ide na letovanje, a sada i oni sa najvećim primanjima moraju da štede ako žele da priušte godišnji odmor svojoj porodici. Negujemo sećanje na ona vremena u kojima je svaki radnik uspeo da sazida kuću - priča Blaško Gabrić osnivač i počasni predsednik IV Mini Jugoslavije koja naredne godine obeležava dve decenije postojanja - Okrećemo se sferi turizma. Cilj nam je da ovaj park postane mesto za susrete ljudi iz svih krajeva sveta - najavljuje Goran Gabrić, predsednik IV Mini Jugoslavije. 

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 4 meseca
Komentara: 14
Pregleda: 1477
Povezane teme

Goran Gabrić

mini jugoslavija

Blaško Gabrić

29. novembar

dan republike

mikloš nađ olajoš

centar tito

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.