Komentara: 27
Pregleda: 7792

Ponovo stala obnova pozorišta u Subotici, vlast tvrdi da je krivac politika

27.09.2015. u 19:57h
Izvor: Blic
Grad Subotica moraće da vrati 200 miliona dinara Republici i Pokrajini ako peta faza gradnje pozorišta ne počne do decembra.
Ponovo stala obnova pozorišta u Subotici, vlast tvrdi da je krivac politika

Tek što su posle osam godina zastoja krenuli radovi na subotičkom pozorištu, i pored obezbeđenog novca, ponovo su zaustavljeni.

„Blic“ saznaje da je jedan od ponuđača na javnoj nabavci za petu fazu obnove Narodnog pozorišta - Narodnog kazališta - Nepsinhaz, „Beomaks“ iz Novog Beograda, podneo prigovor za zaštitu prava.

Jene Maglai, gradonačelnik Subotice, tvrdi da je u pitanju paravan za političku igru koja može ozbiljno da ugrozi projekat.

- Trenutno je prigovor na drugostepenoj komisiji i tek nakon te odluke možemo ići dalje sa postupkom. Smatram da nije u pitanju klasično nezadovoljstvo ponuđača, već da postoji ozbiljna opstrukcija realizacije projekta. Politika se ponovo previše upliće i na neki način gradnja pozorišta ponovo postaje talac političkih igara na nivou Subotice, ali i šire. Vreme će pokazati ko stoji iza toga - kaže Maglai.

Ponovo stala obnova pozorišta u Subotici, vlast tvrdi da je krivac politika

Obnova traje osam godina:
Završetak prethodne faze bio je jedan od najsvečanijih dana u Subotici za poslednjih osam godina, otkad je počela rekonstrukcija. Na ceremoniji skidanja zavesa sa stubova najavljeno je da će 2016. početi izgradnja unutrašnjeg dela.

Na sajtu lokalne samouprave objavljena je kompletna dokumentacija javne nabavke koju je raspisao grad. Novac za petu fazu radova, u okviru koje je planirano da se kompletno pokrije i zatvori novi deo pozorišta i da se urede fasade sa strane ulice Korzo i Plave fontane, obezbedile su Pokrajina i Republika, ali ako radovi ne budu započeti do decembra, grad će morati da vrati novac. 

U Gradskom veću potvrđuju da je gradonačelnik na sastanku nagovestio da postoje opstrukcije koje koče dalje radove i da je spreman da obelodani ko je sve za to „zaslužan“ čim bude imao više informacija.

Izvor: Blic

Završni radovi na obnovi fasade Narodnog pozorišta

Završni radovi na obnovi fasade Narodnog pozorišta Završni radovi na obnovi fasade Narodnog pozorišta Završni radovi na obnovi fasade Narodnog pozorišta Završni radovi na obnovi fasade Narodnog pozorišta Završni radovi na obnovi fasade Narodnog pozorišta Završni radovi na obnovi fasade Narodnog pozorišta Završni radovi na obnovi fasade Narodnog pozorišta Završni radovi na obnovi fasade Narodnog pozorišta
Pogledaj ostale fotografije

Otkrivanje rekonstruisane i obnovljene fasade starog dela Narodnog pozorišta Subotica

Otkrivanje rekonstruisane i obnovljene fasade starog dela Narodnog pozorišta Subotica Otkrivanje rekonstruisane i obnovljene fasade starog dela Narodnog pozorišta Subotica Otkrivanje rekonstruisane i obnovljene fasade starog dela Narodnog pozorišta Subotica Otkrivanje rekonstruisane i obnovljene fasade starog dela Narodnog pozorišta Subotica Otkrivanje rekonstruisane i obnovljene fasade starog dela Narodnog pozorišta Subotica Otkrivanje rekonstruisane i obnovljene fasade starog dela Narodnog pozorišta Subotica Otkrivanje rekonstruisane i obnovljene fasade starog dela Narodnog pozorišta Subotica Otkrivanje rekonstruisane i obnovljene fasade starog dela Narodnog pozorišta Subotica
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 6 meseci
Komentara: 27
Pregleda: 7792

Povezane vesti

Povezane teme

Narodno pozorište

izgradnja narodnog pozorišta

komisija za Narodno pozorište

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.