Komentara: 0
Pregleda: 4704

Poljoprivrednicima avansno subvencije

11.04.2012. u 15:28h
Izvor: RTV Yueco
Za sedam dana počeće avansna isplata ovogodišnjih subvencija za poljoprivrednike. Kako je juče najavio resorni ministar Dušan Petrović, poljoprivrednici će dobiti po 1.500 dinara po hektaru za žitarice, 4.000 dinara za industrijsko bilje, a 2.000 dinara za krompir. Pored toga, poljoprivrednicima će biti i produžen rok za nabavku regresiranog goriva do polovine maja.
Poljoprivrednicima avansno subvencije

Poljoprivrednicima u Srbiji biće avansno na raspolaganju tri milijarde dinara za prolećnu setvu, a raspodela sredstava počinje 17. aprila. Vlada Srbije doneće Uredbu o tim sredstvima za poljoprivrednike, koja bi sutra ili prekosutra trebalo da bude objavljena u Službenom glasniku. U Asocijaciji poljoprivrednika nisu zadovoljni ovim merama i podsećaju da su njihovi zahtevi bili da se nastavi kontinuitet ranijih mera.

Poljoprivrednici će dobiti po 1.500 dinara po hektaru za žitarice, 4.000 dinara za industrijsko bilje, a 2.000 dinara za krompir. Pomenuta uredba propisaće način podnošenja zahtevai rokove.

Ministar Petrović je izjavio i da će rok za preuzimanje regresiranog goriva namenjenog poljoprivrednicima biti produžen za mesec dana, odnosno do 15. maja.

„Država subevencioniše ukupno 80 miliona litara dizel goriva i to sa regresom od 60 dinara po litru. Tržišna cena dizel goriva D2 iznosi 141 dinar po litru a regresirana cena za poljoprivrednike iznosi 65 dinara po litru dok je prema ugovoru sa NIS-om 125 po litru“, istakao je ministar Petrović.

Po poslednjim podacima Poljoprivredne stručne službe Subotica, do sada je u Subotici izdato 3.285 rešenja, na osnovu kojih su poljoprivrednici preuzeli bonove za nabavku oko 1,9 miliona litara dizela D2 i skoro 300.000 litara evrodizela.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 2 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 4704
Povezane teme

subvencije

subvencije za poljoprivrednike

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.