Komentara: 0
Pregleda: 2359
Foto

Politehnička škola obeležila dan osnivanja

26.04.2023. u 15:50h
Izvor: Subotica.com
U Politehničkoj školi je obeležen dan ove obrazovne ustanove, a tim povodom organizovane su brojne svečanosti i sportske aktivnosti.
Politehnička škola obeležila dan osnivanja

Zanatsko obrazovanje u Subotici ima veoma dugu tradiciju - ovde ono postoji još od 1883. godine. Tehnička škola formirana je 1945. godine, da bi se kasnije razvijala i razdvajala, pa je 1965. podeljena na dve škole. Građevinska i drvoprerađivačka škola formirana je 1981. godine, 1986. je u oblast rada dodato grafičarstvo, a onda 2015. i umetnost. Pod ovim imenom škola funkcioniše od 2002. godine, a na današnjoj adresi nalazi se od 1992. godine. Trenutno ovu ustanovu pohađa 651 učenik, raspoređen u 43 odeljenja. 

- Današnja struktura škole rezultat je jednog dugog procesa - kaže direktor škole, Iso Planić. - Mi smo bogata škola, jer smo bogati pre svega dobrim učenicima i dobrim kolegama. Ova škola je regionalni centar obrazovanja građevinske, drvoprerađivačke i grafičke struke, a i naši umetnici imaju priliku da se obrazuju ovdeNamerili smo u sledećoj školskoj godini upisati 9 odeljenja. Lepa vest je da naredne školske godine u Politehničkoj školi biti otvoreno novo odeljenje - Polagač obloga - podopolagač, što je novi obrazovni profil u Obrazovnom sistemu Srbije. To je za nas dobro. Trudimo se da svake školske godine uvedemo novi obrazovni profil, kako bismo ostali u dobroj korelaciji sa potrebama privrede, ali i željama i potrebama roditelja i učenika

Politehnička škola obeležila dan osnivanjaDirektor se osvrnuo i na uspehe učenika ove škole, koji su na Republičkim takmičenjima ostvarili zapažene rezultate, a neka od njih su tek pred njima. 

- Možemo se pohvaliti činjenicom da je naš učenik, Marko Uzelac, prvi u Srbiji u oblasti umetnosti. Sa svojim radovima ostvatio je zapažen rezultat na Republičkom takmičenju. Prvi smo i u finalnoj obradi drveta. Pohvalio bih sve naše učenike, jer takmičenja i smotre imaju smisla samo ukoliko kroz pripremu za njih đaci uče i napreduju u znanju i motivaciji - dodao je Planić. 

Najavljeno je i preseljenje stolarske radionce, koja je do sada bila u iznajmljenom prostoru.

- Izrazio bih i zahvalnost lokalnoj samoupravi, jer ćemo njenom Odlukom premestiti stolarsku radionicu, gde organizujemo praktičnu nastavu, u prostor koji je veći, opremljeniji i primereniji od dosadašnjeg - dodao je direktor Planić.

Politehnička škola obeležila dan osnivanjaDunja Mokan, učenica prvog razreda smera Arhitektonski tehničar, kaže da je zadovoljna izborom škole.

- Izabrala sam Politehničku školu zato što mi se generalno sviđa umetnosti i zato što me uvek zanimala arhitektura, pa se to poklapa sa smerom koji pohađam. Škola mi se dopada, profesori dobro rade sa decom, a i generalno je zanimljivo gradivo - kaže Dunja.

Maturant Nemanja lnić, sa istog smera, imao je samo reči hvale za ovu školu.

Politehnička škola obeležila dan osnivanja

- Veoma sam zadovoljan Politehničkom školom, svi profesori su veoma posvećeni, imam dobro iskustvo. Profesori su jako dobri, sa njima imamo dobar odnos, a posebno bih izdvojio profesore književnosti i urbanizma. Imamo jako dobar i složan razred. Za dalje planiram da radim u očevoj firmi, kako bih stekao što više iskustva - jasan je Nemanja.

Izvor: Subotica.com
Dan Politehničke škole Dan Politehničke škole Dan Politehničke škole Dan Politehničke škole Dan Politehničke škole Dan Politehničke škole Dan Politehničke škole Dan Politehničke škole
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 11 meseci i 3 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 2359

Povezane vesti

Povezane teme

politehnička srednja škola

iso planić

srednje škole

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.