Komentara: 0
Pregleda: 2386
Foto

Politehnička škola obeležila dan osnivanja

26.04.2023. u 15:50h
Izvor: Subotica.com
U Politehničkoj školi je obeležen dan ove obrazovne ustanove, a tim povodom organizovane su brojne svečanosti i sportske aktivnosti.
Politehnička škola obeležila dan osnivanja

Zanatsko obrazovanje u Subotici ima veoma dugu tradiciju - ovde ono postoji još od 1883. godine. Tehnička škola formirana je 1945. godine, da bi se kasnije razvijala i razdvajala, pa je 1965. podeljena na dve škole. Građevinska i drvoprerađivačka škola formirana je 1981. godine, 1986. je u oblast rada dodato grafičarstvo, a onda 2015. i umetnost. Pod ovim imenom škola funkcioniše od 2002. godine, a na današnjoj adresi nalazi se od 1992. godine. Trenutno ovu ustanovu pohađa 651 učenik, raspoređen u 43 odeljenja. 

- Današnja struktura škole rezultat je jednog dugog procesa - kaže direktor škole, Iso Planić. - Mi smo bogata škola, jer smo bogati pre svega dobrim učenicima i dobrim kolegama. Ova škola je regionalni centar obrazovanja građevinske, drvoprerađivačke i grafičke struke, a i naši umetnici imaju priliku da se obrazuju ovdeNamerili smo u sledećoj školskoj godini upisati 9 odeljenja. Lepa vest je da naredne školske godine u Politehničkoj školi biti otvoreno novo odeljenje - Polagač obloga - podopolagač, što je novi obrazovni profil u Obrazovnom sistemu Srbije. To je za nas dobro. Trudimo se da svake školske godine uvedemo novi obrazovni profil, kako bismo ostali u dobroj korelaciji sa potrebama privrede, ali i željama i potrebama roditelja i učenika

Politehnička škola obeležila dan osnivanjaDirektor se osvrnuo i na uspehe učenika ove škole, koji su na Republičkim takmičenjima ostvarili zapažene rezultate, a neka od njih su tek pred njima. 

- Možemo se pohvaliti činjenicom da je naš učenik, Marko Uzelac, prvi u Srbiji u oblasti umetnosti. Sa svojim radovima ostvatio je zapažen rezultat na Republičkom takmičenju. Prvi smo i u finalnoj obradi drveta. Pohvalio bih sve naše učenike, jer takmičenja i smotre imaju smisla samo ukoliko kroz pripremu za njih đaci uče i napreduju u znanju i motivaciji - dodao je Planić. 

Najavljeno je i preseljenje stolarske radionce, koja je do sada bila u iznajmljenom prostoru.

- Izrazio bih i zahvalnost lokalnoj samoupravi, jer ćemo njenom Odlukom premestiti stolarsku radionicu, gde organizujemo praktičnu nastavu, u prostor koji je veći, opremljeniji i primereniji od dosadašnjeg - dodao je direktor Planić.

Politehnička škola obeležila dan osnivanjaDunja Mokan, učenica prvog razreda smera Arhitektonski tehničar, kaže da je zadovoljna izborom škole.

- Izabrala sam Politehničku školu zato što mi se generalno sviđa umetnosti i zato što me uvek zanimala arhitektura, pa se to poklapa sa smerom koji pohađam. Škola mi se dopada, profesori dobro rade sa decom, a i generalno je zanimljivo gradivo - kaže Dunja.

Maturant Nemanja lnić, sa istog smera, imao je samo reči hvale za ovu školu.

Politehnička škola obeležila dan osnivanja

- Veoma sam zadovoljan Politehničkom školom, svi profesori su veoma posvećeni, imam dobro iskustvo. Profesori su jako dobri, sa njima imamo dobar odnos, a posebno bih izdvojio profesore književnosti i urbanizma. Imamo jako dobar i složan razred. Za dalje planiram da radim u očevoj firmi, kako bih stekao što više iskustva - jasan je Nemanja.

Izvor: Subotica.com
Dan Politehničke škole Dan Politehničke škole Dan Politehničke škole Dan Politehničke škole Dan Politehničke škole Dan Politehničke škole Dan Politehničke škole Dan Politehničke škole
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 15 časova
Komentara: 0
Pregleda: 2386

Povezane vesti

Povezane teme

politehnička srednja škola

iso planić

srednje škole

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.