Komentara: 25
Pregleda: 5800

Pokret za preokret najavio formiranje opozicionog bloka u gradu

25.01.2016. u 11:36h
Izvor: Subotica.com
Pokret za preokret najavio formiranje opozicionog bloka u gradu

U subotu je uprilično otvaranje prostorija Gradskog odbora Pokreta za preokret na kojem su govorili predsednik Pokreta Janko Veselinović, potpredsednik Izvršnog odbora Pokrajinskog odbora Darko Antelj, kao i predsednica Izvršnog odbora gradskog odbora Vesna Poljaković. Prisutnim predstavnicima medija, simatizerima i okupljenim građanima Veselinović i Antelj su govorili o predstojećim aktivnostima Pokreta, kako na republičkom tako i na lokalnom nivou.

Pored skupštinskog odbornika Darka Antelja koji je od nedavno član PzP, novo lice u Pokretu je i Zoltan Terek, dosadašnji odbornik koalicije SPS-PUPS, čime ova politička opcija u Skuštini grada ima ukupnp dva odbornika.

- "Siguran sam da smo napravili organizaciju koja može da okupi oko sebe sve one koji veruju da Subotičani-ke mogu biti nasmejani-e i da veruju u budućnost. Siguran sam da možemo da obezbedimo građani Subotice  ostanu da žive u Subotici i mestima oko Subotice. Da ovde mogu da žive i Srbi, Mađari, Hrvati, Bunjevci i sve druge nacionalne manjine, a pre svega građani Subotice, koji sada čine najveći broj iseljenika u sesedne zemlje. Tužno je što grad vode oni koji politiku shvataju kao podelu plena i poligon za isprazno nadmudrivanje. PREOKRET je otvoren za sve vredne, sposobne i časne ljude koji smatraju da Subotica i Srbija mogu bolje i više“ - izjavio je predsednik Pokreta za preokret

Prilikom otvaranja prostorija Preokreta u Subotici Zoltan Terek, koji je bio samostalni poslanik u gradskoj skupštini u Subotici izjavio je da je njegov cilj da se bori za Suboticu u kojoj će biti otvarana nova radna mesta, iz koje mladi ljudi neće odlaziti u inostranstvo i koja će biti bezbedan grad, istakavši da je odlučio da pristupi Preokretu jer u tom preokretu prepoznaje snagu koja može da napravi pozitivnnu promenu u gradu. 

Prilikom posete našem gradu predsednik Pokreta za preokret najavio je sastanak opozicionih stranaka koji je zakazan za narednu sredu, 3. februar, kako bi se razgovaralo oko formiranja opozicionog blok u Subotici, koji kako kažu treba da se suprostavi i pobedi lošu aktuelnu gradsku vlast na narednim izborima. Janković je takođe pozvao Savez vojvođanskih Mađara da napusti koaliciju sa Srpskom naprednom strankom.

Antelj je izjavio da Pokret za preokret najviše računa na "bele listiće" odnosno glasače koji ne mogu da se odluče za bilo koju dugu opciju, ističući da će se iz ovog pokreta potruditi da što više animiraju tu grupu i ponude im sebe kao opciju na narednim izborima. Potpredsednik IO smatra da je realno da ovaj pokret u Subotici po glasovima birača obezbedi šest do osam odbornika u Skupštini grada.

Komentarišući formiranje opozicionog bloka Antelj je rekao da će u koaliciju biti pozvani svi oni koji ne budu želeli da ostvare partnerstvo sa SNS-om.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 2 meseca
Komentara: 25
Pregleda: 5800
Povezane teme

darko antelj

pokret za preokret

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.