Komentara: 14
Pregleda: 7903

Poklopci za šaht od ojačane plastike?

08.01.2013. u 16:50h
Izvor: RTV Yueco
Na inicijativu Direkcije i Vodovoda formirana je komisija sa ciljem da se stane na put krađi i oštećenju slivnika i šahti u gradu. Tokom prošle godine ukradeno je 350 šahti i grad je morao da plati odštetu od četiri miliona dinara. U planu je da se ove godine, ukoliko bude mogućnosti uvedu plasticifirane šahte koje su atestirane za teretni saobraćaj.
Poklopci za šaht od ojačane plastike?

U poslednje vreme na meti lopova su bile šahte i slivničke rešetke. Samom krađom šahti i poklopaca dovodi se u pitanje i bezbednost građana, jer nisu retki slučajevi kada ljudi nastradaju upadajući u šahtu. Zbog čestih krađa slivničkih rešetki dovelo se u pitanje vlasništva šahti i zbog toga je formirana komisija koja ima za cilj da utvrdi u čijem je vlasništvu šahta koja je ukradena.

Slivničke rešetke koje su sastavni deo puta u vlasništvu su Direkcije za izgradnju grada, a šahte koje se nalaze na javnom vodovodu i kanalizaciji pripadaju Vodovodu. Problem su blokovska naselja, jer pitanje vlasništva slivnika nije definisano i u pojedinim slučajevima traži od od stanara zgrade da plate za ponovno postavljanje šahte.

Tokom prošle godine zbog krađe šahti, slivnika, saobraćajnih znakova, uništavanja klupa grad je platio sedam miliona dinara. Više od pola novca je potrošeno za saniranje štete nastale krađom slivnika.

Pored izuzetnih tehnickih karakteristika kompozitni materijali postaju sve popularniji za izradu ovakvih proizvoda jer nisu interesantni za sakupljace sekundarnih sirovina - NE KRADU IH...

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 3 meseca
Komentara: 14
Pregleda: 7903

Povezane vesti

Povezane teme

krađa slivnika

krađa rešetki

krađa poklopaca

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.