• Pregleda: 2979

Pojedini pružni prelazi u gradu su u lošem stanju

Na pružnim prelazima u ulici Đorđa Natoševića kod Javnih skladišta, i na Karađorđevom putu usled dotrajalosti i velike frekvencije saobraćaja došlo je do denivelacije asfalta i šina, te je saobraćaj otežan.
Pojedini pružni prelazi u gradu su u lošem stanju

U Direkciji za izgradnju grada objašnjavaju da je, kada je reč o pružnom prelazu u ulici Đorđa Natoševića, u toku izrada idejnog rešenja za potrebe izgradnje istočne obilaznice koja će se graditi od Javnih skladišta do prečistača, dok je za pružni prelaz na Karađorđevom putu nadležno preduzeće Putevi Srbije. Novac za rekonstrukciju pružnih prelaza ove godine u budžetu nije predviđen, a njihova sanacija vršiće se iz sredstava koja su obezbeđena za obnovu gradskih saobraćajnica.

Teški teretni saobraćaj koji svakodnevno prelazi preko ova dva pomenuta prelaza doprineo je njihovom devastiranju, što je dovelo do otežanog saobraćaja, a u nekim situacijama i do oštećenja prevoznih sredstava koji tuda prolaze.

Iako će se prema planu Direkcije za izgradnju, ove godine rekonstrukcija pružnih prelaza vršiti u sklopu sanacije putne infrastrukture, najkritičniji pružni prelazi poput onih u Starom Žedniku, na Senćanskom putu, i pružni prelazi u Tolminskoj i Kosovskoj ulici sanirani su tokom druge polovine 2012. godine u saradnji sa preduzećem „Železnice Srbije“, i za sada su u dobrom stanju. Pružni prelaz kod Javnih skladišta u ulici Đorđa Natoševića jedan je od najkritičnijih, pored onog na Karađorđevom putu prema Zorci.

Prema rečima Blau Petera, u toku je izrada idejnog rešenja za potrebe izgradnje istočne obilaznice koja će se graditi od Javnih skladišta do prečistača, a kada je reč o pružnom prelazu na Karađorđevom putu, on spada u nadležnost preduzeća Putevi Srbije.

U budžetu ove godine nisu namenjena posebna sredstva za revitalizaciju pružnih prelaza, već će oni biti, prema prioritetu sanirani iz sredstava koja su obezbeđena za obnovu putne infrastrukture u gradu.

Izvor: RTV City

povezane teme

7
drmr Odgovori
Pojedini??? Navedite mi jedan koji ispunjava standarde???!!!???!!!
stone Odgovori
... "u toku je izrada idejnog rešenja" i "revitalizacija pružnih prelaza"... kakvo izmišljanje tople vode, naravno da postoji rešenje za pružne prelaze, samo pređite u Mađarsku, pa tamo pogledajte kako su rešili pružne prelaze, idite u Sombor na ulazu od strane Subotice kako su rešili, itd. ... ali ustvari Vi gospodo sve to znate ... ali narodu se mora nešto reći ... I UVEK SE ZAVRŠI NA TOME DA JE ASFALT VAŠ NAJBOLJI PRIJATELJ ... Svake godine Vi REVITALIZUJETE - KRPITE PRUŽNE PRELAZE, jer nedaj Bože da napravite nešto trajno i korisno za ovaj Grad ... STRAŠNO KAKVI STE VI STRUČNJACI !!!
balfasz Odgovori
preduhitrio me "drmr"... ne slazem se sa naslovom... kako pojedini, kad su SVI u katastrofalnom stanju... cekam sad da zvrse ovu deonicu na Sencanskom putu da vidimo da li umeju to da odrade kako treba...

Gospodo putari, video sam reklamu na nekoj lokalnoj TV kako ste strucni, savremeni itd... nemojte trositi na reklame, nego za te pare sedite vas 4 u sluzbenog Yuga, idite do Segedina, ne treba dalje, i pogledajte kako to resavaju u Evropi... em ne otkida tockove automobila, em TRAJE!!!!
Jole Odgovori
@balfasz: da nebi cekao toliko dugo, pogledaj sliku na "pistaljci" bice ti jasno koliko ce trajati obnovljen put.
exsex Odgovori
Jer nigde usvetu nema takvog saobracaja kao kod nas, pa se unisti asfalt, pa u svetu prelaz na prugama kao da i nema pruge, jer ne idu kamioni, ili?.
A kakvo idejno rsenje treba da se napravi ta obilaznica, odnosno skracenica, javno skladiste- precistac, nema tu filozofije, povuces liniju i pocinjes sa iskopavanjem pa temelj pa asfalt, pa vidi cuda eto puta!
Aleksa Odgovori
Ljudi moji, ne treba tu elaborat, niti odlazak u Sombor ili Segedin, treba samo pogledati kako je urađen pružni prelaz na ulazu u Palić, ili prema Zoološkom vrtu i sve će vam biti jasno.
Vozač Odgovori
I u Kosovskoj je došlo do ulegnuća asfalta, na prelazu preko Peštanske pruge, a rađeno je septembra 2012...
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.