Komentara: 7
Pregleda: 3381

Pojedini pružni prelazi u gradu su u lošem stanju

17.06.2014. u 15:13h
Izvor: RTV City
Na pružnim prelazima u ulici Đorđa Natoševića kod Javnih skladišta, i na Karađorđevom putu usled dotrajalosti i velike frekvencije saobraćaja došlo je do denivelacije asfalta i šina, te je saobraćaj otežan.
Pojedini pružni prelazi u gradu su u lošem stanju

U Direkciji za izgradnju grada objašnjavaju da je, kada je reč o pružnom prelazu u ulici Đorđa Natoševića, u toku izrada idejnog rešenja za potrebe izgradnje istočne obilaznice koja će se graditi od Javnih skladišta do prečistača, dok je za pružni prelaz na Karađorđevom putu nadležno preduzeće Putevi Srbije. Novac za rekonstrukciju pružnih prelaza ove godine u budžetu nije predviđen, a njihova sanacija vršiće se iz sredstava koja su obezbeđena za obnovu gradskih saobraćajnica.

Teški teretni saobraćaj koji svakodnevno prelazi preko ova dva pomenuta prelaza doprineo je njihovom devastiranju, što je dovelo do otežanog saobraćaja, a u nekim situacijama i do oštećenja prevoznih sredstava koji tuda prolaze.

Iako će se prema planu Direkcije za izgradnju, ove godine rekonstrukcija pružnih prelaza vršiti u sklopu sanacije putne infrastrukture, najkritičniji pružni prelazi poput onih u Starom Žedniku, na Senćanskom putu, i pružni prelazi u Tolminskoj i Kosovskoj ulici sanirani su tokom druge polovine 2012. godine u saradnji sa preduzećem „Železnice Srbije“, i za sada su u dobrom stanju. Pružni prelaz kod Javnih skladišta u ulici Đorđa Natoševića jedan je od najkritičnijih, pored onog na Karađorđevom putu prema Zorci.

Prema rečima Blau Petera, u toku je izrada idejnog rešenja za potrebe izgradnje istočne obilaznice koja će se graditi od Javnih skladišta do prečistača, a kada je reč o pružnom prelazu na Karađorđevom putu, on spada u nadležnost preduzeća Putevi Srbije.

U budžetu ove godine nisu namenjena posebna sredstva za revitalizaciju pružnih prelaza, već će oni biti, prema prioritetu sanirani iz sredstava koja su obezbeđena za obnovu putne infrastrukture u gradu.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 9 godina i 10 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 3381
Povezane teme

Direkcija za izgradnju grada Subotice

peter blau

pružni prelaz

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.