• Pregleda: 3974

Počinju kvalifikacije za Evropsko (kadetsko) prvenstvo u odbojci

Od danas do nedelje u Subotici biće održan jedan od kvalifikacionih turnira za Evropska prvenstva za kadetkinje i kadete koja će se održati tokom marta i aprila u Bugarskoj i Turskoj. Mečevi će biti igrani u terminima od 15, 17,30 i 20 časova, a ulaz je besplatan.
Foto: Odbojkaški savez Srbije
Počinju kvalifikacije za Evropsko (kadetsko) prvenstvo u odbojci

Od četvrtka do nedelje u subotičkoj Hali sportova održaće se kvalifikacioni turnir za Evropsko prvenstvo u odbojci u kategoriji kadeta. Mečevi će biti igrani u terminima od 15, 17,30 i 20 časova.

Tokom četiri dana nadmetanja u muškoj i ženskoj konkurenciji nastupiće nade evropske odbojke iz 7 država, među kojima su i tradicionalno odlične i perspektivne selekcije Srbije.

U konkurenciji kadeta pored Srbije nastupiće reprezentacije Češke, Ukrajine i Švedske, dok će kadetkinje Srbije pokušati da izbore nastup u Turskoj u konkurenciji reprezentacija Švajcarske, Ukrajine i Francuske,

Evropsko prvenstvo u konkurenciji kadeta odigraće se od 4 do 12. aprila u Turskoj, dok će kadetkinje učestvovati od 28. marta do 5. aprila u Bugarskoj.

Direktan plasman na EP kadeta izborila je jedino Turska, kao organizator, dok će plasman kroz kvalifikacije izboriti 11 reprezentacija, odnosno osam pobednika grupa i tri najbolje drugoplasirane selekcije. Kod kadetkinja na  EP će se pored domaćina Bugarske direktno plasirati pobednici osam grupa, kao i tri najbolje drugoplasirane reprezentacije iz kvalifikacionih grupa.

Propozicijama CEV, konačan plasman ekipa se određuje prvo na osnovu broja pobeda. Ukoliko je broj pobeda identičan, plasman se određuje na osnovu broja bodova. Ukoliko je broj pobeda i broj bodova isti, plasman se određuje na osnovu set količnika, a zatim na osnovu poen količnika.

Za mušku kadetsku reprezentaciju Srbije nastupiće tehničari Nikola Žugić i Vuk Todorović, zatim na poziciji libera Lazar Stašević, kao blokeri Aleksa Nestorović, Aleksa Polomac i Nikola Meljana i kao korektori i primači David Mehić, Boris Buša, Danilo Pavlović, Vukašin Đurđević, Vukašin Nedeljković i Miran Kujundžić.

Selektor ženske reprezentacije u tim je uvrstio sledeće odbojkašice: tehničarke Anu Jakšić i Anđelu Veselinović, korektorke Vanju Bukilić i Tijanu Stojković, libera Tijanu Milojević, blokerke Jovanu Kocić, Tamaru Radmilović i Ljubicu Milojević, dok će primačice biti Katarina Lazović, Milica Tasić, Ana Martinović i Anastasija Sekulić.

Među reprezentivcima Srbije u muškoj i ženskoj konkurenciji najviše je igračica iz beogradskih klubova Crvene zvezde, Partizana i Vizure, dok subotički Spartak na spisku selektora nema nijednu igračicu što govori ili o velikoj konkurenciji ili o slabom ulaganju u mlađe selekcije subotičke odbojke.

Satnica takmičenja:

Četvrtak, 8. januar

 • 15:00 -  Francuska - Ukrajina (devojke)
 • 17:30 - Srbija - Švajcarska (devojke)
 • 20:00 - Češka - Ukrajina (muški)

Petak, 9. Januar:

 • 15:00 -  Francuska - Švajcarska (devojke)
 • 17:30 - Srbija - Ukrajina (devojke)
 • 20:00 - Srbija - Švedska (muški)

Subota, 10. januar

 • 15:00 - Švajcarska - Ukrajina (devojke)
 • 17:30 - Češka - Švedska (muški)
 • 20:00 - Srbija - Ukrajina (muški)

Nedelja 11. januar

 • 15:00 -  Švedska - Ukrajina (devojke)
 • 17:30 - Srbija - Češka (muški)
 • 20:00 - Srbija - Francuska (devojke)

Ulaz na sve mečeve je besplatan.

Sinoć je u hotelu Galleria održan tehnički sastanak na kojem je delegat iz Mađarske, između ostalog, upoznao učesnike kvalifikacionog turnira sa propozicijama takmičenja.

Tehnički sastanak, foto OSS

Izvor: Subotica.com

povezane teme

3
CESE Odgovori
IDEMO MIRANE !!! PODRSKA ZA NASEG SUBOTICANINA Mirana Kujundzica!
Suncokret Odgovori
Mole se Odbojkaški savez kao i Bokserski savez da Gradu Subotici više ne uvaljuju takmičenja koja niko drugi neće i koja niko ne prati. Unapred hvala!
Bačlija Odgovori
Kopiraću ono što sam malopre napisao na temi o ženskmo boksu.

Subotica već godinama dobija neke otpatke, da organizuje ono što niko verovatno neće.... a to govori mnogo o sposobnosti našig gradskih menadžera pre svega za sport koji nisu u stanju da privuku neko iole značajnije sportsko takmičenje, ali i gde će kada nisu kao grad sposobni da dovedu neke investicije da se napravi neki sportski objekat........imamo raspali stadion bez atletske staze, raspalu halu sportova za koju je pitanje vremena kada će početi da se urušava...... imamo mali bazen sa 300 mesta za sedenje....... ni tu ništa ne može da se organizuje........ klizalište je tuga božija..... sve to oslikava sposobnost onih koji vode sport u našem gradu.... bezidejni i krajnje zbunjeni u onom što rade......
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.