Komentara: 2
Pregleda: 2924

Odbojkašice na EP, odbojkaši danas za prvo mesto

11.01.2015. u 10:51h
Izvor: Subotica.com
Kadeti Srbije su ostvarili drugu pobedu u C grupi kvalifikacija za EP 2015. Srbija je sinoć u subotičkoj Hali sportova savladala Ukrajinu sa 3:1, po setovima 21:25, 25:16, 25:19 i 25:16, posle 104 minuta igre. Kadeti Srbije će danas od 17,30 časova igrati protiv Češke u meču koji će odlučiti o prvom mestu u grupi. Kadetkinje su još juče obezbedile plasman na EP.
Odbojkašice na EP, odbojkaši danas za prvo mesto

U našem gradu dana se završava četvorodnevni kvalifikacioni turnir za kadetska Evropska prvenstva koja se igraju tokom marta i aprila u Bugarskoj i Turskoj. Povoljnim raspletom u grupi B kod kadetkinja uz maksimalan učinak reprezentacije Srbije posle jučerašnjeg meča između Ukrajine i Švajcarske saznali smo konačan raspored prve dve ekipe, a on glasi: Srbija prva, Ukrajina druga - što znači da je Srbija obezbedila direktan plasman na EP

Kadetska reprezentacije Srbije još u petak je stigla do svojih 2/2 poštu su pobedile prvo Švajcarsku, a zatim i Ukrajinu, zato danas nemaju imperativ pobede, ali sigurno će želeti da se oproste od subotičke publike novom pobedom.

Muška ekipa je do svoje druge pobede došla sinoć posle pobede nad Ukrajinom od 3:1 i time došli na korak do plasmana na EP, ali očekuje ih direktan okršaj sa prvoplasiranom ekipom.

Danas, poslednjeg dana kvalifikacija od 15 časova sastaju se Švedska i Ukrajina (kadetkinje), od 17,30 časova igraju Srbija i Češka (kadeti), da bi kao poslednji meč dana bio odigran susret između kadetkinja Srbije i Francuske (20 časova). Ulaz na sve mečeve je besplatan.

Na tabeli grupe C kod kadeta trenutno vodi Češka sa dve pobede i bez izgubljenog seta, sledi Srbija sa dve pobede ali i dva izgubljena seta, Švedska i Ukrajina su bez bodova. Kod kadetkinja izvesno je da je Srbija pobednik kvalifikacione grupe B sa 6 bodova i boljim set količnikom u odnosu na drugoplasiranu Ukrajinu, slede Švajcarska sa jednom pobedom i Francuska bez pobede.

Dođi i podrži Srbiju!

Kadeti će u duelu sa direktnim konkurentom odlučiti i prvom mestu, zato im je podrška domaće publike preko potrebna. Kadetkinje su još juče potvrdile svoj plasman na EP, ostaje im još da odigraju još meč protiv Francuske koji neće imati rezultatski značaj ni za jednu ekipu.

Ulaz na sve utakmice je besplatan.

Uoči susreta između kadeta Srbije i Češke (17,30) biće priređena mala svečanost u kojoj će predsednik Odbojkaškog saveza Srbije Aleksandar Boričić uručiti odbojkaške lopte gradonačelniku Subotice Jeneu Maglaiju koje Savez poklanja našem gradu u znak zahvalnosti za organizaciju kvalifikacionog turnira.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 3 meseca
Komentara: 2
Pregleda: 2924

Povezana vest

Povezane teme

hala sportova

odbojkaška reprezentacija srbije

ženska odbojkaška reprezentacija srbije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.