Komentara: 4
Pregleda: 3004
Foto

Kadetkinje Srbije pobedom započele kvalifikacije za EP u odbojci

09.01.2015. u 11:22h
Izvor: Subotica.com
Maksimalnom pobedom od 3:0 odbojkašice Srbije savladale su Švajcarsku u prvoj utakmici druge kvalifikacione grupe za Evropsko kadetsko prvenstvo koje će se krajem marta održati u Bugarskoj. Reprezentacija Srbije danas će odigrati meč i u muškoj i u ženskoj konkurenciji. Ulaz na sve mečeve je besplatan.
Kadetkinje Srbije pobedom započele kvalifikacije za EP u odbojci

U subotičkoj Hali sportova ovih dana održavaju se kvalifikacioni turniri za Evropska prvenstva u konkurenciji kadeta i kadetkinja, koja se igraju na proleće u Bugarskoj i Turskoj.

Juče su odigrana dva meča grupe B kvalifikacija za EP za kadetkinje u kojem su Ukrajinke uz promenjivu igru savladale Francuskinje sa 3:1.

U drugom meču Srbija je, pred oko stotinjak posmatrača, savladala odličnu ekipu Švajcarske i zabeležila važna 3 boda na putu do planiranog cilja - prvog mesta u grupi B i plasmana na EP koje će se održati od 28. marta do 5. aprila.

  • Srbija - Švajcarska 3:0 (25:19, 25:10, 25:20)
  • Ukrajina - Francuska 3:1 (25:14, 21:25, 25:12, 25:21)

Kadetkinje Srbije pobedom započele kvalifikacije za EP u odbojci

Kadetkinje Srbije pobedom započele kvalifikacije za EP u odbojci

foto: Odbojkaški savez Srbije

Na istom mestu, kao poslednji meč dana, odigran je i jedan meč kvalifikacija za isto takmičenje, ali u konkurenciji kadeta u kojem su Česi bili uspešniji od Ukrajinaca sa 3:0.

Danas igraju i muška i ženska selekcija Srbije

Reprezentacija Srbije danas će odigrati meč i u muškoj i u ženskoj konkurenciji. Prvi meč u Hali sportova koji se igra od 15 časova je između ženskih kadetskih reprezentacija Francuske i Švajcarske, zatim od 17,30 časova igraju kadetkinje Srbije i Ukrajine, a nakon njih od 20 časova sastaće se muške ekipe Srbije i Švedske.  Evropsko prvenstvo za kadete igraće se od 4 do 12. aprila u Turskoj.

Plasman kroz kvalifikacije kod kadeta će izboriti 11 reprezentacija, odnosno osam pobednika grupa i tri najbolje drugoplasirane selekcije. Kod kadetkinja na  EP će se pored domaćina Bugarske direktno plasirati pobednici osam grupa, kao i tri najbolje drugoplasirane reprezentacije iz kvalifikacionih grupa.

Propozicijama Međunarodne odbojkaške federacije (CEV), konačan plasman ekipa se određuje prvo na osnovu broja pobeda, a ukoliko je broj pobeda identičan, plasman se određuje na osnovu broja bodova. Ukoliko je broj pobeda i broj bodova isti, plasman se određuje na osnovu set količnika, a zatim na osnovu poen količnika.

Izvor: Subotica.com
Odbojka: Srbija - Švajcarska (kvalifikacije za EP za kadetkinje) Odbojka: Srbija - Švajcarska (kvalifikacije za EP za kadetkinje) Odbojka: Srbija - Švajcarska (kvalifikacije za EP za kadetkinje) Odbojka: Srbija - Švajcarska (kvalifikacije za EP za kadetkinje) Odbojka: Srbija - Švajcarska (kvalifikacije za EP za kadetkinje) Odbojka: Srbija - Švajcarska (kvalifikacije za EP za kadetkinje) Odbojka: Srbija - Švajcarska (kvalifikacije za EP za kadetkinje) Odbojka: Srbija - Švajcarska (kvalifikacije za EP za kadetkinje)
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 2 meseca
Komentara: 4
Pregleda: 3004

Povezana vest

Povezane teme

ženska odbojka

ženska odbojkaška reprezentacija srbije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.