Komentara: 22
Pregleda: 6345

Počinje zamena postojećih stabala u Nušićevoj ulici

12.03.2019. u 12:09h > 14:32
Izvor: Subotica.com
Kako je najavljeno u decembru prošle godine, 15 postojećih stabala u Ulici Branislava Nušića zameniće se novim sadnicama kalemljene kuglaste trešnje. Vađenje postojećih i sadnja novih stabala, planirana je u periodu od 13. marta do 1. aprila, u toku kojeg će se izvoditi i radovi na trotoaru ulice, u vidu izrade tipskih otvora za sadnice.
Počinje zamena postojećih stabala u Nušićevoj ulici

Kako objašnjava Goran Išpanović, šef Službe za komunalne poslove, potreba za zamenom postojećeg drvoreda ukazala se zbog toga što su stabla u počela da izdižu trotoar, a kako su sklona vetrolomima, njihove grane predstavljaju potencijalnu opasnost za prolaznike, ali i za imovinu, jer mogu da se oštete prozore i fasade zgrada.

- Drvored u ovoj ulici je godinama unazad popunjavan i orezivan, ali je većina postojećih stabala lipe, javora i sibirskih brestova propala usled bolesti, suše i žege. Umesto ovih stabala, posadiće se kvalitetne višegodišnje sadnice kalemljene kuglaste trešnje, koje će ukrasiti ulicu i učiniti je mnogo atraktivnijom - kaže Išpanović.

Počinje zamena postojećih stabala u Nušićevoj ulici

Karakteristike novog drveća, u pogledu oblika krošnje, visine stabla i razvoja korena, trebalo bi da se bolje uklope u postojeći ulični ambijent, dodaje šef Službe za komunalne poslove, ističući da će se sadnja novih sadnica uraditi tako da omogući lako održavanje stabala, odnosno njihovo zalivanje i prihranu tokom narednih godina.

- Zamena drvoreda, ukupno 15 stabala, biće propraćena i izradom novih tipskih otvora za novoposađena stabla. Vađenje postojećih i sadnja novih stabala, uz uslov da vremenske prilike budu povoljne, planira se u periodu od 13. marta do 1. aprila, a radovi na trotoaru, u vidu izrade pomenutih tipskih otvora, planirani su da se završe do 1. maja - poručuje Išpanović.

Počinje zamena postojećih stabala u Nušićevoj ulici

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 2 nedelje
Komentara: 22
Pregleda: 6345

Povezane vesti

Povezane teme

seča drveća

sadnja drveća

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.