Komentara: 8
Pregleda: 4375

Počinje obnova Sokolskog doma

23.07.2015. u 10:31h
Izvor: Subotica.com
Ovih dana potpisuje se ugovor sa izvođačem radova na projektu rekonstrukcije Sokolskog doma. Prva faza radova podrazumeva zaštitu objekta od daljeg propadanja.
Počinje obnova Sokolskog doma

Zgrada Jugoslovenskog narodnog Doma Viteškog Kralja Aleksandra, poznatijeg kao bioskop "Jadran" ili Sokolski dom godinama propada  i predstavlja opasnost za prolaznike. Ideja za izgradnju Sokolskog doma pokrenuta je još 1920. godine, a tokom 1930.,  Sokolsko društvo je dobilo podršku od samog kralja odobrenjem da Sokolski dom može nositi naziv Jugoslovenski Narodni Dom Viteškog Kralja Aleksandra.

U radovima koji bi trebalo da traju 60 dana saniraće se velika terasa iznad glavnog ulaza koja prokišnjava kao i stepenice na ulazu. Prema Parku Ferenca Rajhla na Sokolskom domu biće popunjena mesta sa kojih su ispale fasadne cigle.

Kompletna rekonstrukcija ovog objekta može da se očekuje tek iduće godine, jer je ove obezbeđeno oko četiri miliona dinara što je dovoljno samo za radove prve faze obnove.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 8 meseci
Komentara: 8
Pregleda: 4375

Povezane vesti

Povezane teme

rekonstrukcija fasade

sokolski dom

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.