Komentara: 11
Pregleda: 4098

Rekonstrukcija fasade Sokolskog doma u julu

05.02.2015. u 16:28h
Izvor: RTV Yueco
U planu je rekonstrukcija fasade i stepeništa zgrade gde se nalazio nekadašnji bioskop Jadran.  Direkcija za izgradnju grada raspisala je postupak javne nabavke za sanaciju zgrade u okviru koje se podrazumevaju radovi na  jugostočnoj fasadi objekta. Za ovu namenu iz gradskog budžeta je izdvojeno 3,6 miliona dinara i 500 hiljada dinara za izradu tehničko projektne dokumentacija.
Rekonstrukcija fasade Sokolskog doma u julu

Zgrada  Jugoslovenskog narodnog Doma Viteškog Kralja Aleksandra, poznatijeg kao bioskop "Jadran" ili Sokolski dom godinama propada  i predstavlja opasnost za prolaznike. Ideja za izgradnju Sokolskog doma pokrenuta je još 1920. godine, a tokom 1930.,  Sokolsko društvo je dobilo podršku od samog kralja odobrenjem da Sokolski dom može nositi naziv Jugoslovenski Narodni Dom Viteškog Kralja Aleksandra. 

U Direkciji za izgradnju grada kažu da će se obavljati radovi na sva tri kraka stepeništa, nadstrešnice, zameniće se dotrajali delovi fasade. Oko 40 odsto opeke od fasade objekata treba  da se zameni.

Rekonstrukcija fasade Sokolskog doma u julu

Po prestanku rada bioskopa “Jadran” pozorište KPGT se preselilo u bioskopsku salu 1995. godine. Radovi bi započeli u julu i trajali 60 dana.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 2 meseca
Komentara: 11
Pregleda: 4098

Povezana vest

Povezane teme

sokolski dom

bioskop jadran

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.