Komentara: 26
Pregleda: 13843

Počinje obeležavanje Dana grada Subotice

29.08.2014. u 13:31h
Izvor: RTV City
Otvaranjem izložbi u Modernoj galeriji "Likovni susreti" večeras od 18, odnosno 19 časova počinje bogat program obeležavanja Dana grada Subotice. Prvi dan četverodnevne manifestacije završava se koncertom simfonijskog orkestra iz Minhena u Velikoj većnici, a biće prenošen preko video bima na Gradskom trgu od 20 časova. Ulaz na sav sadržaj tokom sva četiri dana je besplatan.
Počinje obeležavanje Dana grada Subotice

Drugi dan (subota) obeležavanje 235 godina Subotice sutra počinje u 10 časova u Novoj opštini gde će biti otvorena izložba maketa vozova, koja će biti postavljena do 20 časova. U isto vreme zakazana je projekcija filma "Planeta majmuna" u bioskopu Eurocinema kao i početak maratona crtanih filmova u Art bioskopu Aleksandar Lifka koji će trajati do 16 časova.

Dečije pozorište će na Trgu slobode u 17 časova izvesti predstavu Crvenkapa, a sat vremena kasnije na istom mestu održaće se koncert za decu na kojem će nastupiti Zlatovez, Iskončići i Foltonfolk. Od 18.30 u bioskopu Eurocinema biće prikazan film Subotičke sedamdesete za početnike.

Od 19 časova do ponoći, na Trgu slobode će nastupiti subotički bendovi, za 20 časova zakazana je projekcija fotografija na zgradi Otvorenog univerziteta, a sat vremena kasnije i na severnoj fasadi Sinagoge. U ponoć u ulici Matije Korvina počinje Orange party.

Za nedelju, treći dan proslave, predviđena je međunarodna biciklistička trka „Kup Srbije“ koja se održava od 10 do 16 časova, u istom terminu je i maraton crtanih filmova u Art bioskopu Aleksandar Lifka, projekcija filma Planeta majmuna u bioskopu Eurocinema i izložba maketa vozova u Novoj opštini.

U 11 časova u Čantaviru će biti izvedena dečija predstava Vitez Laslo, u mesnoj zajednici Prozivka dečija predstava Crvenkapa a u Dečijem pozorištu predstava Pačije jaje i radionica za decu. Dečija predstava Vitez Laslo biće ponovo izvedena u 17 časova na Trgu slobode, na istom mestu, sat vremena kasnije počinje koncert za decu Zeneger, koji će trajati pola sata nakon čega sledi Tango na Sunčanom satu uz nastup Garden kvarteta i plesača. U 18.30 u bioskopu Eurocinema će biti prikazani filmovi Radijalac naše mladosti i Darko Čović-subotički Čarls Bronson.

U 20 časova u Gradskoj kući počinje koncert Simfonijskog orkestra Odeon iz Minhena a sat vremena kasnije na Trgu slobode će nastupiti subotički bendovi. Orange party u ulici Matije Korvina počinje u 21 čas.

U ponedeljak, poslednjeg dana proslave rođendana Subotice, održaće se svečana sednica Skupštine grada, ponovo je predviđena projekcija filma Planeta majmuna, u mesnoj zajednici Tavanut od 11 časova Dečije kazalište Branka Mihaljevića iz Osijeka izvešće predstavu, od 16 časova, na Otvorenom univerzitetu održaće se radionica za decu Upoznajmo naš grad, sat vremena kasnije, na Trgu slobode počinje promocija zbornika naučnih radova Putevi kulture secesija u Gradskom muzeju i kreativna radionica koju organizuju osobe sa invaliditetom.

U 18 časova u Gradskoj biblioteci održaće se promocija digitalizovanog materijala, pola sata kasnije u bioskopu Eurocinema počinje projekcija filmova Subotica- početak modernog doba i Sokolski dom dok je za 19 časova zakazano otvaranje izložbe Izolda-neogotika kao inspiracija. Četvorodnevni program obeležavanja Dana grada završava se koncertom Mirne Radulović i Berecki Zoltana na Trgu slobode od 20, odnosno 22 časa.

U okviru programa „Zabava na trgu“ tokom sva četiri dana, od 16 do 20 časova, građani će moći da se fotografišu pored virtuelnog tornja Gradske kuće i kao naj faca Subotice, da na rođendanskoj tabli čestitaju rođendan svom gradu, da okuse najbolja vina naše regije, okuse specijalitete gradskih pekara, da pogledaju izložbu 235 fotografija Subotičana i da sa Vidikovca dožive grad iz nove perspektive.

U ponedeljak, grad poklanja i besplatan ulaz na bazen na Prozivci, besplatan parking od 14 časova i besplatan prevoz u vreme večernjih koncerata.

Počinje obeležavanje Dana grada Subotice

Plan besplatnog prevoza iz prigradskih naselja (ponedeljak):

JP "Subotica trans" će za Dan grada svim putnicima iz prigradskih naselja obezbediti besplatan prevoz sa sledećih lokacija i u sledećim terminima:

  • BAJMOK - Vreme polaska sa Bajmok Rate: 18,10; 19,10; 20,05
  • DUŠANOVO (PREKO KLISE) - Vreme polaska iz Dušanova: 19,15
  • DUŠANOVO (PREKO ŽEDNIKA) - Vreme polaska iz Dušanova: 18,15; 20,00
  • NOVI ŽEDNIK - Vreme polaska iz N. Žednika: 18,30; 20,15
  • ĐURĐIN (PREKO STAROG ŽEDNIKA) - Vreme polaska iz Đurđina: 18,00; 19,30
  • SKENDEREVO - Vreme polaska iz Skendereva: 19,00; 19,30
  • BIKOVO - Vreme polaska iz Bikova: 19,20; 20,00
  • BAČKI VINOGRADI - Vreme polaska iz Bačkih Vinograda: 18,30; 19,30
  • ŠUPLJAK - Vreme polaska iz Šupljaka: 19,45

Svi autobusi će imati grb grada i natpis "Besplatan prevoz".
Povratak za sva prigradska naselja će biti obezbeđen sa Trga žrtava fašizma u ponoć.

Program

Počinje obeležavanje Dana grada Subotice

Izvor: RTV City

Dan grada 2014: Prijem prvaka u Osnovnoj školi „Sečenji Ištvan”

Dan grada 2014: Prijem prvaka u Osnovnoj školi „Sečenji Ištvan” Dan grada 2014: Prijem prvaka u Osnovnoj školi „Sečenji Ištvan” Dan grada 2014: Prijem prvaka u Osnovnoj školi „Sečenji Ištvan” Dan grada 2014: Prijem prvaka u Osnovnoj školi „Sečenji Ištvan” Dan grada 2014: Prijem prvaka u Osnovnoj školi „Sečenji Ištvan” Dan grada 2014: Prijem prvaka u Osnovnoj školi „Sečenji Ištvan” Dan grada 2014: Prijem prvaka u Osnovnoj školi „Sečenji Ištvan” Dan grada 2014: Prijem prvaka u Osnovnoj školi „Sečenji Ištvan”
Pogledaj ostale fotografije

Dan grada 2014: Otvaranje izložbe "Drugi pogled"

Dan grada 2014: Otvaranje izložbe "Drugi pogled" Dan grada 2014: Otvaranje izložbe "Drugi pogled" Dan grada 2014: Otvaranje izložbe "Drugi pogled" Dan grada 2014: Otvaranje izložbe "Drugi pogled" Dan grada 2014: Otvaranje izložbe "Drugi pogled" Dan grada 2014: Otvaranje izložbe "Drugi pogled" Dan grada 2014: Otvaranje izložbe "Drugi pogled" Dan grada 2014: Otvaranje izložbe "Drugi pogled"
Pogledaj ostale fotografije

Dan grada 2014: Koncert simfonijskog orkestra "Odeon" iz Minhena

Dan grada 2014: Koncert simfonijskog orkestra "Odeon" iz Minhena Dan grada 2014: Koncert simfonijskog orkestra "Odeon" iz Minhena Dan grada 2014: Koncert simfonijskog orkestra "Odeon" iz Minhena Dan grada 2014: Koncert simfonijskog orkestra "Odeon" iz Minhena Dan grada 2014: Koncert simfonijskog orkestra "Odeon" iz Minhena Dan grada 2014: Koncert simfonijskog orkestra "Odeon" iz Minhena Dan grada 2014: Koncert simfonijskog orkestra "Odeon" iz Minhena Dan grada 2014: Koncert simfonijskog orkestra "Odeon" iz Minhena
Pogledaj ostale fotografije

Dan grada 2014: Otvaranje međunarodne izložbe: "Tragač sa zvijezdama"

Dan grada 2014: Otvaranje međunarodne izložbe: "Tragač sa zvijezdama" Dan grada 2014: Otvaranje međunarodne izložbe: "Tragač sa zvijezdama" Dan grada 2014: Otvaranje međunarodne izložbe: "Tragač sa zvijezdama" Dan grada 2014: Otvaranje međunarodne izložbe: "Tragač sa zvijezdama" Dan grada 2014: Otvaranje međunarodne izložbe: "Tragač sa zvijezdama" Dan grada 2014: Otvaranje međunarodne izložbe: "Tragač sa zvijezdama" Dan grada 2014: Otvaranje međunarodne izložbe: "Tragač sa zvijezdama" Dan grada 2014: Otvaranje međunarodne izložbe: "Tragač sa zvijezdama"
Pogledaj ostale fotografije

Dan grada 2014: Izložba „Grad boja”

Dan grada 2014: Izložba „Grad boja” Dan grada 2014: Izložba „Grad boja” Dan grada 2014: Izložba „Grad boja” Dan grada 2014: Izložba „Grad boja” Dan grada 2014: Izložba „Grad boja” Dan grada 2014: Izložba „Grad boja” Dan grada 2014: Izložba „Grad boja” Dan grada 2014: Izložba „Grad boja”
Pogledaj ostale fotografije

Subotičani na fotografijama povodom obeležavanja Dana Subotice - LAJKUJTE NAJBOLJE FOTKE

Subotičani na fotografijama povodom obeležavanja Dana Subotice - LAJKUJTE NAJBOLJE FOTKE Subotičani na fotografijama povodom obeležavanja Dana Subotice - LAJKUJTE NAJBOLJE FOTKE Subotičani na fotografijama povodom obeležavanja Dana Subotice - LAJKUJTE NAJBOLJE FOTKE Subotičani na fotografijama povodom obeležavanja Dana Subotice - LAJKUJTE NAJBOLJE FOTKE Subotičani na fotografijama povodom obeležavanja Dana Subotice - LAJKUJTE NAJBOLJE FOTKE Subotičani na fotografijama povodom obeležavanja Dana Subotice - LAJKUJTE NAJBOLJE FOTKE Subotičani na fotografijama povodom obeležavanja Dana Subotice - LAJKUJTE NAJBOLJE FOTKE Subotičani na fotografijama povodom obeležavanja Dana Subotice - LAJKUJTE NAJBOLJE FOTKE
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 7 meseci
Komentara: 26
Pregleda: 13843

Povezane vesti

Povezana dešavanja

Povezane teme

dan grada

#suboticatosamja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.