• Pregleda: 3555

Počeo turnir „32. Vojvođanska zlatna rukavica”

Subotica je, od 10. do 13. jula 2014. godine, domaćin Međunarodnog bokserskog turnira „32. Vojvođanska zlatna rukavica”. Turnir je okupio veliki broj mladih takmičara, rođenih 1996. i 1997. godine, iz 26 zemalja, sa pet kontinenata – Amerike, Evrope, Azije, Afrike i Australije. Ukupno je prijavljeno 185 boksera: 150 u muškoj i 35 u ženskoj konkurenciji, u 10 težinskih kategorija. Pored takmičara, na turnir je došlo i 70 trenera i tim lidera, kao i 15 AIBA sudija.
Počeo turnir „32. Vojvođanska zlatna rukavica”

Turnir je juče zvanično otvorio gradonačelnik Subotice Jene Maglai. On je pozdravio sve učesnike ove tradicionalne međunarodne sportske manifestacije, poželeo im dobrodošlicu i izrazio zadovoljstvo što se turnir održava u našem gradu.

- Učešće velikog broja zemalja sa najjačim selekcijama u uzrasnoj kategoriji mladih od 17 i 18 godina veliko je priznanje za organizatore turnira - Vojvođanski bokserski savez, Bokserski klub Spartak i grad Suboticu. Svim takmičarima želim da pruže kvalitetne partije i da u korektnim mečevima izbore što bolji plasman. Nadam se da će se naši gosti osećati ugodno u Subotici o da će iz nje poneti lepe uspomene - rekao je gradonačelnik Maglai.

Juče su održani kvalifikacioni mečevi, ukupno 37 borbi na dva ringa, u kojima reprezentativci Srbije nisu imali puno uspeha. Od devet takmičara, koliko ih je u našoj reprezentaciji, nastupilo je šest - među njima i tri člana Bokserskog kluba Spartak: braća Veljko i Aleksa Gligorić  i Florijan Sabo – i svi su, nažalost, poraženi. Preostala trojica naših reprezentativaca će boksovati danas.

Turnir se nastavlja danas od 14 časova četvrtfinalnim borbama. U subotu su na redu polufinalni susreti, a „32. Vojvođanska zlatna rukavica” se završava u nedelju, 13. jula, finalnim borbama, od 12 časova.

Izvor: Subotica.rs / Autor: Milan Aleksić

povezane teme

1
caja Odgovori
бокс је некада био вештина, дана се све своди на комерцијалу, где су данас прослављени боксери драган вујковић и данило јовановић. Јовановић је био чак освајач ове војвођанске рукавице. мало више простора људима који су из спорта а мање онох кији се баве политиком
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.