• Pregleda: 2225

Počeo kviz "Čitam i skitam"

Foto: Gradska biblioteka
Počeo kviz "Čitam i skitam"

Osmu godinu u nizu subotička biblioteka organizuje kviz za učenike osnovnih škola sa željom da kod dece razvije i učvrsti čitalačke navike, obogati ježičku kulturu, podstakne im maštu i razvije inteligenciju.

Akcija se sprovodi na tri službena jezika Grada Subotice - srpskom, mađarskom i hrvatskom jeziku uz savremeni pristup knjizi i čitanju. Nakon čitanja predloženih tekstova potrebno je popuniti onlajn upitnik koji se nalazi na sajtu Gradske biblioteke Subotica.

Kviz je namenjen svim učenicima osnovnoškolskog uzrasta, a realizuje se u februaru i martu na Dečjem odeljenju i svim gradskim i prigradskim ograncima. U kvizu učestvuju učenici osnovnih škola Grada Subotice, članovi Gradske biblioteke. Ukoliko neko nije član, može se učlaniti tokom trajanja kviza po promotivnoj ceni od 300 dinara.

Svi ispravno popunjeni upitnici biće uključeni u izvlačenje nagrada koje će biti organizovano na završnoj svečanosti 1. aprila na Međunarodni dan dečije knjige. Svaki učesnik kviza može osvojiti jednu od 120 nagrada.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

1
vuk Odgovori
Koliko su odrasli nepismeni po javnim ustanovama, nemoju deca na koga da se ugledaju!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.