Komentara: 0
Pregleda: 1834

Počeo IV "Dead lake" festival

21.09.2018. u 17:50h
Izvor: Subotica.com
Projekcijom filma "Opatice iz pakla" sinoć je u bioskopu Abazija otvoren IV festival horora i vina, tzv. "Dead lake" festival. Tokom tri dana ljubitelji horor žanra biće u prilici da pogledaju ukupno 8 ostvarenja.
Počeo IV "Dead lake" festival

Idejni tvorci festivala, Miroslav Mogorović i Milan Todorović, pozdravili su sinoć publiku na premijeri filma "Opatice iz pakla", koji je širom sveta dobilo epitet "najstrašnije horor priče" još pre prikazivanja, uoči zvaničnog početka četvrtog izdanja "Dead lake" festivala.

- Kada smo počinjali ovu priču ovo zdanje (bioskop Abazija) pre četiri godine bilo je kao poprište iz horor filmova, a večeras imamo zadovoljstvo da vas dočekamo u ovom renoviranom bioskopu, u sali sa novim projektorom i dolbi digital zvukom. - rekao je Mogorović i pozvao publiku da posećuje bioskop i mimo festivala, kroz redovan bioskopski repertoar.

Počeo IV "Dead lake" festival

Počeo IV "Dead lake" festival

Gost na otvaranju festivala trebao je biti Maksim Aleksandre, direktor fotografije filma "Opatice iz pakla", iz popularnog serijala "prizivanje zla", ali on se ipak obratio video porukom. Razlog nedolaska Aleksandrea je prema rečima organizatora "vrlo opravdan jer je pre par dana dobio poziv od Stivena Spilberga da učestvuje u njegovom novom filmu, a taj poziv se ne odbija".

- Nadamo se da će festival iz godine u godinu rasti sve više i da ćemo u bliskoj budućnosti za goste imati neke svetske zvezde - rekao je Todorović

Počeo IV "Dead lake" festival

U subotu će biti prikazana prva projekcija u 3D formatu (u bioskopu "Abazija"), filmsko ostvarenje "Predator: Evolucija", a publika će moći i da vidi filmove domaće produkcije (Ederlezi rising), ali i iz susedne nam Hrvatske (Egzorcizam). Na zatvaranju festivala, u subotu, nastupiće Sajsi MC.

Organizator festivala je producentska kuća "Art & Popcorn", a cena pojedinačne karte je 100 dinara, dok je celodnevna ulaznica 200 dinara.

Program i satnica festivala

Četvrtak, 20. septembar

  • 20h "Opatica iz pakla" (THE NUN) 2018, SAD, rež: Korin Hardi;
  • 22h "Uništi me" (RUIN ME) 2017, SAD, rež: Preston DeFrancis.

Petak, 21. septembar

  • 20h "Egzorcizam" 2017, Hrvatska, rež: Dalibor Matanić;
  • 21:45h "Žetva" (kratki), 2018, Srbija, FDU;
  • 22h "Replace" 2017, Nemačka, rež: Norbert Kil.

Subota, 22. septembar

  • 18h "Predator: Evolucija" (THE PREDATOR), 2018, SAD, rež: Šejn Blek;
  • 20h "Ederlezi rising", 2018, Srbija, režija: Lazar Bodroža;
  • 22h "Hladna koža" (COLD SKIN), 2017, Španija/Francuska, rež. Zavijer Gens.
Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1834

Povezana vest

Povezane teme

međunarodni festival filmova horora i fantazije

dead lake festival

dead lake horror & wine festival

horor filmovi

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.