Komentara: 1
Pregleda: 6392

Besplatno dezinfekciono sredstvo i za zgrade

02.04.2020. u 00:00h
Izvor: Subotica.rs
Besplatno dezinfekciono sredstvo i za zgrade

Nakon što je javnim preduzećima i ustanovama, školama, ambulantama Doma zdravlja i Opštoj bolnici podeljeno ukupno 7.000 litara natrijum-hipohlorita, sledeći na redu su objekti kolektivnog stanovanja.

Predsednici skupština stanara su danas počeli da preuzimaju besplatno sredstvo za dezinfekciju u distributivnom centru Biznis inkubatora, a preuzimanje će se nastaviti sutra od 9 do 13 časova.

- S obzirom na to da ovo sredstvo služi za dezinfekciju zajedničkih delova stambenih zgrada, a to su hodnici, stepeništa, liftovi, gelenderi i ostalo, uložili smo napor da podelimo trostruku količinu koja je potrebna za zajedničke prostorije. Jedan litar je dovoljan za 100 kvadratnih metara dezinfekcije, a kao što možete da vidite, sredstvo je profesionalno urađeno i na nalepnici je sve jasno naznačeno. Odaziv je veoma dobar, a akciju nastavljamo i u narednim danima - izjavio je Predrag Radivojević, direktor JP za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje.

Na inicijativu Gradskog štaba za vanredne situacije, krajem prošlog meseca je u Bajmoku pokrenuta proizvodnja sredstava za dezinfekciju, odnosno natrijum-hipohlorita, rastvora koji Svetska zdravstvena organizacija preporučuje kao najefikasnije u uništavanju novog korona virusa.

Izvor: Subotica.rs
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 mesec 3 nedelje
Komentara: 1
Pregleda: 6392
Povezane vesti
Povezane teme
vanredno stanje predrag radivojević korona virus dezinfekcija epidemija korona virusa
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.