Komentara: 0
Pregleda: 5968
Foto

Počeo 20. "Interetno" festival

23.08.2021. u 10:44h
Izvor: Subotica.com
Svečanim defileom i nastupom folklornih ansambala iz cele Vojvodine sinoć je svečano otvoren 20. „Interetno“ festival.
Počeo 20. "Interetno" festival

Etnopolis je ponovo otvorio svoja vrata učesnicima i brojnim posetiocima, a „Interetno“ je još jednom pokazao zašto je jedan od najlepših i najveselijih festivalskih smotri u našem gradu.

Manifestaciju je svečano otvorio gradonačelnik Stevan Bakić, ističući zadovoljstvo što  se, posle godinu dana, festival ponovo održava na ulicama našeg grada.

- Zbog epidemije korona virusa prošle godine festival je održan u onlajn formi, a ove godine zbog toga nisu mogli da dođu učesnici iz celog sveta. Ali sa nama su gosti iz Mađarske, što je još jedna potvrda bliskih odnosa dve države, naših tradicionalnih veza i kulturnih prožimanja – istakao je gradonačelnik Bakić. – MKC „Nepker“ ide u susret svojoj 150.godišnjici i svo ove godine on je postao deo subotičkog duha, baškao što je to postao „Interetno“ festival. Grad Subotica će uvekbiti najpouzdaniji partner, kako MKC tako i ove manifestacije.

Počeo 20. "Interetno" festivalPosle predstavljanje dečjih folklornih ansambala, na centralnoj bini nastupila je grupa „Peta sezona“.

U sklopu pratećeg programa u MKC „Nepker“ postavljena je izložba tadicionalne nošnje vojvođanskih Mađara a u centru grada otvorena je izložba starih zanata.

Festival „Interetno“ trajaće do 26. avgusta i na njemu će nastupiti više od tri stotine učesnika.

Počeo 20. "Interetno" festivalŠto se tiče današnjeg programa, pored postavke izložbe starih zanata, u centru garda će se od 18 časovaodržati dečji koncert "Par Julči i orkestar baževa", zatim od 19 časova koncert tamburaškog orkestra "Ravnica", da bi od 20 časova dnevni program koknčan plesnom panoramom folklornih ansamblova iz Mađarske.

Celoklupan program pogledajte na zvaničnom sajtu Festivala.

Izvor: Subotica.com
Otvaranje Interetno Festivala Otvaranje Interetno Festivala Otvaranje Interetno Festivala Otvaranje Interetno Festivala Otvaranje Interetno Festivala Otvaranje Interetno Festivala Otvaranje Interetno Festivala Otvaranje Interetno Festivala
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 5968

Povezana vest

Povezane teme

interetno

interetno festival

program interetno festivala

stevan bakić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.