Komentara: 32
Pregleda: 9986

Počelo uvođenje trepćućeg zelenog svetla na semaforima

20.05.2015. u 14:57h
Izvor: Subotica.com
Opcija trepćućeg zelenog svetla od danas je implementirana na većem delu puta saobraćajnice Beogradski put, a već sutra se nastavlja od ulice Maksima Gorkog prema Paliću i sve do isključenja na autoput. Radovi u ovoj fazi trebalo bi da se završe zaključno sa ponedeljkom.
Počelo uvođenje trepćućeg zelenog svetla na semaforima

Kao što samo i ranije najavljivali, preduzeće "Selma", na osnovu preporuke Saveta za bezbednost saobraćaja Grada Subotice, počelo je jutros radove na uvođenju trepćućeg zelenog svetla koje upozorava vozače da će vrlo uskoro doći do promene signalizacije, odnosno prelazak na žuto, pa onda i crveno.

Po rečima direktora Direkcije za izgradnju grada Petera Blaua zamenom upravljačkih elemenata na semaforima stekli su se neophodni uslovi za uvođenje ove opcije koja bi pre svega trebalo da doprinese smanjivanju broja prekršaja na raskrsnicama, pogotovo na ovim najfrekventnijim gde je intenzitet saobraćaja povećan u dnevnim špicevima.

Ovome treba dodati takođe svežu informaciju da je od ponedeljka (18. maja) na raskrsnicama pokrivenim sistemom nadzora saobraćaja i zvanično počelo snimanje saobraćajnih prekršaja, a svaki će biti dokumentovan i fotografija će biti poslata na adresu vlasnika vozila, koji će imati priliku da za osam dana dokaže da nije on upravljao vozilom sa kojim je počinjen prekršaj. Više o ovome u povezanim vestima.

Današnji radovi počeli su od Beogradskog puta, odnosno od raskrsnica sa ulicama Aksentija Marodića, Izvorska, Bajnatska, Nade Dimić, Blaška Rajića, Kumičićeva i na semaforu kod Medicinske škole.

Počelo uvođenje trepćućeg zelenog svetla na semaforima

Već sutra se prelazi na pravac kroz ulicu Maksima Gorkog i to raskrsnice koje se ukrštaju sa Zagrebačkom, Harambašićevom, Matije Gupca, Štrosmajerovom, Braće Radić i Senćanskim putem.

U petak se nastavlja implementacija na Segedinskom putu od raskrsnica sa ulicama Pap Pala, Ante Parčetića, Kizur Ištvana, Bože Šarčevića, Đorđa Natoševića, Partizanskih baza i Magnetna polja.

U ovoj fazi radovi na podešavanju "trepćućeg zelenog svetla" na svetlosnoj signalizaciji završiće se u ponedeljak, 25. maja i to na Horgoškom putu (Palić) na raskrsnicama sa ulicom  Jožefa Hegediša, glavni ulaz parka na Paliću, Splitska Aleja, Kanjiški put.

Počelo uvođenje trepćućeg zelenog svetla na semaforima

Iz Direkcije za izgradnju mole sve učesnike u saobraćaju da na navedenim raskrsnicama  u danima izvođenja radova usklade svoje kretanje sa uslovima, a potom i obrate pažnju na aktiviranu opciju "trepćuće zeleno svetlo".

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 10 meseci
Komentara: 32
Pregleda: 9986

Povezane vesti

Povezane teme

vertikalna signalizacija

semafor

zeleno trepćuće svetlo

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.