Komentara: 19
Pregleda: 8926

Počelo suđenje za ubistvo na Buvljaku

19.10.2020. u 18:27h
Izvor: Subotica.com
U Višem sudu u Subotici danas je počeo glavni pretres protiv F.B. (55) koji se tereti da je pre godinu dana učestvovao u opštoj tuči na buvljaku tokom koje je naneo teške povrede B.B. (62), od kojih je ovaj i preminuo u subotičkoj Opštoj bolnici.
Počelo suđenje za ubistvo na Buvljaku

Incident koji se na buvljaku dogodio 30. oktobra 2019. godina još uvek se prepričava.  U sukobu dve porodice učestvovalo je najmanje deset ljudi. Kako je istraga pokazala do sukoba je došlo  zbog svađe dve porodice jer je posle razvoda dvoje dece ostalo da živi sa majkom, rođakom F.B., a petoro sa ocem S. H., rođakom B.B. U opštoj tuči F.B. je potegao nož i  naneo teške povrede B.B., koji je od njih izdahnuo u Opštoj bolnici u Subotici. I sam F.B. je tom prilikom teško povređen.  Međutim, sukob dve porodice nastavio se i u Opštoj bolnici, gde je S.H., državljanin Nemačke, napao R.B., sina optuženog F.B. Veću tragediju sprečio je policajac koji je zapucao u vazduh, te je napadač bacio oružje i bio odmah uhapšen, a lekari su uspeli da spasu povređenog mladića.

- Došli smo iz Austrije na sahranu, nikome nismo govorili da ćemo doći, i pre povratka otišli smo na buvljak da moj sin kupi jaknu i neke zavese.. Dok smo bili kod tezge sa zavesama, okrenuo sam se i video B.B. kako dolazi, pa sam rekao sinu da požuri da se ne bi sreli sa njim i nastavili nesporazum koji smo imali sa bivšim zetom. Odjednom sam čuo kako viču „evo ih, ubij ih...“ –  opisao je događaj F.B. – Osetio sam udarac, ne znam ni ko ni kako me je udario, samo sam pao. Osvestio sam se u bolnici gde sam video svog sina, koji leži povređen pored mene. Sećam se da je bilo oko deset ljudi, da je S.H., moj bivši zet, imao nož u rukama i da je išao ka nama. U prsluku sam imao britvu, ostala je tamo jer se bavim građevinom i često mi zatreba. Nisam ubio B.B., nismo bili u svađi, ni sa kim nisam u svađi!

Tokom glavnog pretresa ispitano je nekoliko svedoka, očevidaca i učesnika tuče, ali se njihovi iskazi po mišljenju advokata odbrane svode na prepričavanje onoga što su čuli a ne što su sami videli.

- B.B. je govorio F.B da se skloni, da će sve biti u redu, ali je on opsovao i rekao „sve ću vas ubiti“ i izvadio nož iz unutrašnjeg džepa i krenuo ka jednom od rođaka. S.H. ga je udario po ruci a ovaj je napao B.B. – priča M.M., jedan od svedoka, kome je pokojni B.B. bio stric. – Video sam kako S.H. šipkom udara F.B., a B.B. kako leži jer je uboden u grudni koš.

Slično su ispričali i braća B.K. i F. K., koji su odveli povređenog u bolnicu. Niko od svedoka nije mogao jasno da kaže koliko je tačno bilo ljudi i kako se sve dešavalo.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 5 meseci
Komentara: 19
Pregleda: 8926

Povezane vesti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.