Komentara: 33
Pregleda: 7554
Foto

Počelo proširivanje Frankopanske ulice, stiže novi asfalt

10.11.2021. u 12:36h
Izvor: Subotica.com
Počelo proširivanje Frankopanske ulice, stiže novi asfalt

U Frankopanskoj ulici, jednoj od najznačajnijih u Mesnoj zajednici „Dudova šuma“ danas su počeli radovi na  rehabilitaciji i proširenju kolovoza. Zbog toga će danas i sutra biti delimično zatvaranje, u segmentima, zbog navedenih radova,

- Ulica se rehabilituje u dužini od 600 metara i proširuje sa četiri na šest metara, a vrednost radova je deset miliona dinara – najavljuje Srđan Bošnjak iz JP za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje. – Jedan deo postojećeg kolovoza se rehabilituje tako što se skida habajući sloj asfalta i proširuje se, a potom se nova podloga nanosi celom dužinom i širinom.

Počelo proširivanje Frankopanske ulice, stiže novi asfaltKako je planirano, radovi će trajati do kraja novembra. Proširenje ulice Zrinskog i Frankopana obradovalo je stanovnike ne samo ovog dela grada, već i druge Subotičane koji svakodnevno idu ka Hali sportova, Gerontološkom centru, Mlečnoj pijaci i drugim objektima.

- Ove radove smo dugo čekali, ona je uska za saobraćaj, nema parkinga a dosta ljudi parkira na samoj ulici i trotoaru. Trudićemo se da sačuvamo zelenilo  jer je ovo jedna lepa ulica – kaže Dragan Rudović, predsednik Saveta MZ „Dudova šuma“. – Odmah posle ovoga, nastavljamo radove i u Ulici Luke Botića, a grebani asfalt nasuće se i u delovima ulica Ferenca Sepa i 27. marta, od Gerontološkog centra do Somborske pruge, kao i Leonarda da Vinčija, s tim da ćemo imati sastanak sa građanima zbog administrativnih problema oko uvođenja kanalizacije.

Počelo proširivanje Frankopanske ulice, stiže novi asfaltRudović je najavio da će početkom iduće godine biti rehabilitovana i ulica Arsenija Čarnojevića.

U sklopu rehabilitacije u Frankopanskoj biće vraćena biciklistička staza, u proširenom delu ulice, a biciklisti do tada mogu da koriste stazu preko puta.

Izvor: Subotica.com
Obilazak radova na proširenju Frankopanske ulice Obilazak radova na proširenju Frankopanske ulice Obilazak radova na proširenju Frankopanske ulice Obilazak radova na proširenju Frankopanske ulice Obilazak radova na proširenju Frankopanske ulice Obilazak radova na proširenju Frankopanske ulice Obilazak radova na proširenju Frankopanske ulice Obilazak radova na proširenju Frankopanske ulice
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 6 meseci
Komentara: 33
Pregleda: 7554

Povezane vesti

Povezane teme

Asfaltiranje ulica u Subotici

asfaltiranje

rehabilitacija saobraćajnica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.