Komentara: 21
Pregleda: 4164
Foto

U toku obnova Zetske ulice

16.10.2021. u 18:21h
Izvor: Subotica.com
Tek što je završena obnova Banijske ulice, građevinske mašine preselile su se u susednu Zetsku ulicu, jednu od najvažnijih u MZ Kertvaroš. Novim asfaltom biće presvučeno 400 metara ulice, od restorana “Nirvane” do Tesline pijace, a u to je uloženo 4,8 miliona dinara.
U toku obnova Zetske ulice

Već naredne nedelje, počinje obnova Dobojske ulice, koja povezuje Zetsku i Banijsku, čime će ovaj kraj dobiti novi izgled.

- Biće urađena jedna važna celina i stanari ovog dela mesne zajednice Kertvaroš biće zadovoljeni. Ovo je jedan dobar rezultat, dobro je planirano imoram da pohvalim i rukovodstvo MZ Kertvaroš koje uradilo dobar plan prioriteta. Naredne godine u ovoj ulici biće urađeno nekoliko parking mesta, što će dodatno povećati bezbednost saobraćaja – najavio je gradonačelnik Stevan Bakić, podsetivši da je gradska uprava za izgradnju i rehabilitaciju ulica opredelila 140 miliona dinara. Uradili smo jedan jako težak posao koji nije bio vidljiv a to je konsolidacija i stabilizacije budžeta Grada. Ovo sada su plodovi toga rada, jel to su realna sredstva, nema više znači zaduživanja, nema kreditiranja, nema nekih kombinacija raznoraznih, ovo je realan izvor novca. Rebalansom budžeta dodatno smo obezbedili i sredstva do kraja godine za izgradnju pet novih ulica i to Rudarska (Aleksandrovo), Jasenovačka i Cvetna (Palić), Luke Botića (Dudova šuma) i Sivački put (Mali Bajmok), a dodatno još rehabilitacije – u Bajmoku ulice Kralja Tomislava i Ive Lole Ribara i u Dudovoj šumi biće urađen deo Ferenca Sepa, pa nekih 450m od Frankopanske do Arsenija Čarnojevića .

U toku obnova Zetske uliceKako je najavio Ognjen Golubović, direktor preduzeća za upravljanje putevima, urbanizam i stanovanje, naredne godine, u dve faze, biće izgrađeno po 40 parking mesta u Zetskoj ulici.

- To je od velikog značaja za stanare i druge Subotičane koji  više neće morati da se parkiraju paralelno duž ulice. U ponedeljak nastavljamo sa postavljanjem habajućeg sloja u Dobojskoj ulici, u šta će biti uloženo 1,5 milion  dinara. Ovo je žila kucavica ovog dela grada I ovom će se poboljšati protočnost saobraćaja – ističe Golubović.

 

Izvor: Subotica.com
Obilazak radova na asfaltiranju Zetske ulice Obilazak radova na asfaltiranju Zetske ulice Obilazak radova na asfaltiranju Zetske ulice Obilazak radova na asfaltiranju Zetske ulice Obilazak radova na asfaltiranju Zetske ulice Obilazak radova na asfaltiranju Zetske ulice Obilazak radova na asfaltiranju Zetske ulice Obilazak radova na asfaltiranju Zetske ulice
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 6 meseci
Komentara: 21
Pregleda: 4164

Povezana vest

Povezane teme

Asfaltiranje ulica u Subotici

asfaltiranje

stevan bakić

ognjen golubović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.