Komentara: 5
Pregleda: 3149
Foto

Počelo ozelenjavanje dvorišta objekata PU "Naša radost"

30.03.2018. u 13:01h
Izvor: Subotica.com
Goranski rasadnik za ovu godinu obezbedio je preko hiljadu sadnica liščara i četinara koje će do kraja ove godine biti zasađene u dvorišta preko 20 objekata PU "Naša radost". Vrednost donacije je preko milion dinara.
Počelo ozelenjavanje dvorišta objekata PU "Naša radost"

Pokret gorana Subotice i JKP „Vodovod i kanalizacija“ započeli su juče akciju ozelenjavanja dvorišta objekata Predškolske ustanove "Naša radost". Akcija je započela u vrtiću "Hajdi" u Malom Bajmoku. Predviđeno je da se ozeleni između 20 i 25 objekata u gradu i prigradskim naseljima. U pitanju su liščari i četinari.

- Veoma smo srećni što je naš objekat prvi u akciji ozelenjavanja. Naši mališani će se mnogo bolje osećati osećati u ovom oplemenjenom prostoru koji će svakako uticati na poboljšanje njihovog zdravlja, a tokom letnjih dana pružiće nam adekvatnu hladovinu i zaštitu za decu dok su dvorištu. - rekla je Danijela Vujošević Stojičić, rukovodilac vrtića "Hajdi" u Malom Bajmoku, koja se zahvalila Goranskom rasadniku i JKP "Vodovod i kanalizacija" na značajnoj eko donaciji.

Počelo ozelenjavanje dvorišta objekata PU "Naša radost"

Prema rečima Jožefa Pintera, predsednika Pokreta gorana Subotice, cilj ozelenjavanja je da se u objektima gde postoje uslovi dvorišta "ožive" i obogate ovim generatorima kiseonika, samim time i oplemeni prostor u kojem deca borave, pri tome vodeći brigu da deca budu bezbedna.

- Svedoci smo da roditelji, u najboljoj nameri, doniraju sadnicu, vaspitač to zasadi, a ispostavilo se da to u nekim slučajevima nije baš adekvatno, u smislu da sadnica ima trnje, da možda nosi neke alergene i slično. Projektom ozelenjavanja želimo da obuhvatimo sve objekte PU "Naša radost" gde god je to izvodljivo - kaže prvi čovek Goranskog rasadnika,

Počelo ozelenjavanje dvorišta objekata PU "Naša radost"

Iz Pokreta gorana Subotice kažu da će u akciji ozelenjavanja jednako biti zastupljeni kako objekti u gradu tako i na periferiji, odnosno u prigradskim naseljima.

- Samo u Malom Bajmoku zasadićemo preko 70 sadnica, a cilj nam je da u svim tim planiranim objektima zasadimo preko 1.000 sadnica. Zbog loših vremenskih prilika malo smo kasnili sa početkom akcije, ali plan je da u toku ove sezone, do kraja jeseni, zasadimo sve što smo zacrtali planom ozelenjavanja. Pored sadnje vrlo nam je važno i da uklonimo sve što je bolesno i neupotrebljivo. - rekao je Pinter

Počelo ozelenjavanje dvorišta objekata PU "Naša radost"

Vrednost investicije, kako kažu iz Pokreta gorana Subotice u čistiji vazduh kroz hiljade novih fabrika kiseonika u našem gradu, je nešto preko milion dinara.

Nakon vrtića "Hajdi"  nastavak akcije sledi u vrtićima "Plavi zec" i "Mandarina", a do kraja godine i deci u ostalim vrtićima u celoj teritoriji Grada Subotice.

Izvor: Subotica.com
Ozelenjavanje predškolskih ustanova na teritoriji Subotice Ozelenjavanje predškolskih ustanova na teritoriji Subotice Ozelenjavanje predškolskih ustanova na teritoriji Subotice Ozelenjavanje predškolskih ustanova na teritoriji Subotice Ozelenjavanje predškolskih ustanova na teritoriji Subotice Ozelenjavanje predškolskih ustanova na teritoriji Subotice Ozelenjavanje predškolskih ustanova na teritoriji Subotice Ozelenjavanje predškolskih ustanova na teritoriji Subotice
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 3 nedelje
Komentara: 5
Pregleda: 3149

Povezana vest

Povezane teme

predškolske ustanove

pokret gorana subotica

goranski rasadnik

predškolska ustanova

predškolska ustanova naša radost

jožef pinter

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.