Komentara: 15
Pregleda: 3307
Foto

Počela akcija pošumljavanja dvorišta vrtića i škola

09.04.2021. u 15:16h
Izvor: Subotica.com
Sadnjom mladica drveća u dvorištu vrtića "Hajdi" u Malom Bajmoku, započela je velika ekološka akcija u okviru koje će u narednih godinu dana biti zasađeno preko 1.200 sadnica lišćara i četinara u svim gradskim i prigradskim predškolskim i osnovnoškolskim objektima.
Počela akcija pošumljavanja dvorišta vrtića i škola

Sadnice su donacija "Goranskog rasadnika", a kako je objasnio Veljko Vojnić, tehnički direktor Predškolske ustanove "Naša radost", na ovaj način pošumiće se igrališta na kojima mališani provode najveći deo slobodnog vremena u vrtiću, što je ujedno i odlična prilika da se od najranijeg uzrasta upoznaju sa značajem zaštite životne sredine.

- Zahvaljujemo se inženjerima "Gornaskog rasadnika" koji već godinu dana sa nama učestvuju u realizaciji projekta i prave planove za ovu akciju. Radićemo ne samo u gradskim, nego i u prigradskim vrtićima i mogu da kažem da u vrtiću "Hajdi" spremamo i igralište, tako da ćemo uz ozeljenjavanje imati i novo igralište za decu - kazao je Vojnić.

Počela akcija pošumljavanja dvorišta vrtića i školaPočela akcija pošumljavanja dvorišta vrtića i škola

Početku ove ekološke akcije prisustvovao je i gradonačelnik Stevan Bakić, koji je istakao da će, osim vrtića, njome biti obuhvaćena i dvorišta svih osnovnih škola.

- Ovo je veliki ekološki projekat za naš grad i u narednih godinu dana zasadićemo preko 1.200 sadnica lišćara i četinara, kao i ukrasnog žbunja, čime ćemo osvežiti ovaj prostor za našu decu, a dvorišta vrtića i osnovnih škola pretvoditi u male fabrike kiseonika za naš grad - poručio je Bakić.

Izvor: Subotica.com
Sadnja mladica drveća u dvorištu vrtića "Hajdi" Sadnja mladica drveća u dvorištu vrtića "Hajdi" Sadnja mladica drveća u dvorištu vrtića "Hajdi" Sadnja mladica drveća u dvorištu vrtića "Hajdi" Sadnja mladica drveća u dvorištu vrtića "Hajdi" Sadnja mladica drveća u dvorištu vrtića "Hajdi" Sadnja mladica drveća u dvorištu vrtića "Hajdi" Sadnja mladica drveća u dvorištu vrtića "Hajdi"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 godine i 2 nedelje
Komentara: 15
Pregleda: 3307

Povezana vest

Povezane teme

veljko vojnić

goranski rasadnik

stevan bakić

predškolska ustanova naša radost

sadnja drveća

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.