Komentara: 23
Pregleda: 4414
Foto

Počelo obeležavanje stradanja tokom "Oluje"

02.08.2016. u 17:43h
Izvor: Subotica.com
Počelo obeležavanje stradanja tokom "Oluje"

Savez srpskih udruženja Severnobačkog okruga otvaranjem izložbe posvećenje stradanju Srba u Hrvatskoj koja je otvorena u Vestibilu Gradske kuće započeo je obeležavanje 21. godišnjice vojno - policijske akcije "Oluja" u kojoj je sa teritorije Republike Hrvatske proterana većina srpskog stanovništva što je praćeno uništavanjem imovine, crkava, spomenika i privrednih objekata.

Na samom otvaranju izbložbe javnosti su se obratili Saša Gravorac, predsednik Saveza srpskih udruženja Severnobačkog okruga koji je ukazao na cilj koji Savez srpskih udruženja Severnobačkog okruga želi postići ovim programskim sadržajem, a koji se ogleda u sećanju na tragična stradanja koji je srpski narod doživeo, jer kako je istakao žrtve dvaput umiru, jednom kada stradaju, a drugi put kada budu zaboravljene.

Počelo obeležavanje stradanja tokom "Oluje"

Počelo obeležavanje stradanja tokom "Oluje"

- "Progam obeležavanja 21. godišnjice "Oluje" ne želi da stvara jaz među narodima, već ima za cilj ukazivanje na stradanja koja su se dešavala u prethodnom periodu, jer se bolja i zajednička budućnost može negovati na istini utemeljenim odnosima" - istakao je Gravorac.

Takođe, prisutnima su se obratili i Mile Šapić, predsednik Koalicije udruženje izbeglica i Veljko Đurić Mišina, v.d. direktora Muzeja genocida koji je u kratkim crtama naveo osnovne činjenice o postavci vezanoj za stradanje Srba u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Počelo obeležavanje stradanja tokom "Oluje"

Progam obeležavanja 21. godišnjice "Oluje" se nastavlja u večeras (utorak) u 19 časova u prostorijama Dečijeg pozorišta biti prezentovan film o stradanjima koja su se dešavala u Republici Hrvatskoj.

U sredu u 18 časova predviđena je promocija knjige dr Milana Micića, a u četvrtak u 9 časova u crkvi Svetog Vaznesenja Gospodnjeg biće održan pomen srpskim žrtvama.

Izvor: Subotica.com

Tribina posvećena stradanju Srba u Hrvatskoj

Tribina posvećena stradanju Srba u Hrvatskoj Tribina posvećena stradanju Srba u Hrvatskoj Tribina posvećena stradanju Srba u Hrvatskoj Tribina posvećena stradanju Srba u Hrvatskoj Tribina posvećena stradanju Srba u Hrvatskoj Tribina posvećena stradanju Srba u Hrvatskoj Tribina posvećena stradanju Srba u Hrvatskoj Tribina posvećena stradanju Srba u Hrvatskoj
Pogledaj ostale fotografije

Izložba posvećena stradanju Srba u Krajini

Izložba posvećena stradanju Srba u Krajini Izložba posvećena stradanju Srba u Krajini Izložba posvećena stradanju Srba u Krajini Izložba posvećena stradanju Srba u Krajini Izložba posvećena stradanju Srba u Krajini Izložba posvećena stradanju Srba u Krajini Izložba posvećena stradanju Srba u Krajini Izložba posvećena stradanju Srba u Krajini
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 8 meseci
Komentara: 23
Pregleda: 4414

Povezana vest

Povezane teme

savez srpskih udruženja severnobačkog okruga

saša gravorac

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.