Komentara: 0
Pregleda: 18948
Foto

Počeli Berbanski dani na Paliću

17.09.2016. u 21:22h
Izvor: Subotica.com
Na Paliću su danas počeli, 27. po redu, Berbanski dani, koji su ove godine okupili više desetina izlagača i na hiljade posetilaca.
Počeli Berbanski dani na Paliću

Viteški red „Arena Zabatkiensis“ je najpre za kraljicu berbe proglašio Helenu Milanković, članicu baletskog studia „Mon Mirage“. Ona je u obraćanju svima poželela uspešnu godinu, da uberu najlepše grožđe i naprave najukusnija vina.

Za pudara godine izabran je Mikloš Hompot sa Palića, mlad i vredan vinogradar, koji je ostvario dobre rezultate na nekoliko takmičenja. Vinogradarstvom se bavi od 2010. godine a već ima zapažena i prepoznatljiva vina.

- Ove godine ne možemo reći da je bila teška godina. Vremenski uslovi su bili prilično dobri a dosadašnji rezultati govore da ćemo imati kvalitetan rod – istakao je pudar. - Na početku godine smo imali nešto slabiju zimu, te smo vrlo rano mogli da počnemo sa prolećnim radovima, ali svi vinogradari znaju da je zima veoma značajna za vinograd, pa se nadam da će ova biti malo agresivnija i jača. Proleće je prošlo bez problema, očekivali smo rekordnu godinu, ali je leto bilo puno kišnih dana. I pored toga očekujemo dobar rod i lepa vina.

Počeli Berbanski dani na Paliću

Počeli Berbanski dani na Paliću

Manifestaciju, koja će trajati ceo vikend, svečano je otvorio Nebojša Daraboš, član Gradskog veća za privredu i turizam.

Počeli Berbanski dani na Paliću

- Drago mi je što je godina bila uspešna. Grad Subotica, sa drugim organizacijama, već 27 godina organizuje trećeg vikenda u septembru, organizuje ovu manifestaciju, koja simbolično pokazuje na završetak radova u vinogradu i voćnacima – podsetio je Nebojša Daraboš. - Ovaj region Subotičko-horgoške peščare je oduvek bio posvećen gajenju voća i vinove loze, proizvodnji vina i to je jedna od njegovih odlika. Obaveza Grada je da da ovu manifestaciju održava još dugo i podigne na još viši nivo, jer je ona sinergija poljoprivrede, privrede i turizma i odlukuje nas kulturološki.

Posetioci su mogli da vide izložbu voća i povrća, vina, starih zanata i rukotvorina.... Nije izostala ni humanitarna akcija Rotari kluba, a prikupljena sredstva ići će za stipendije đacima.

Deo zabavnog programa

Izvor: Subotica.com
Berbanski dani 2016. Berbanski dani 2016. Berbanski dani 2016. Berbanski dani 2016. Berbanski dani 2016. Berbanski dani 2016. Berbanski dani 2016. Berbanski dani 2016.
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 18948
Povezane teme

berbanski dani

berbanski dani na paliću

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.