Komentara: 8
Pregleda: 3989

Počele prijave za 3. Subotički polumaraton

09.02.2019. u 12:12h
Izvor: Subotica.com
"Trka kroz istoriju" ušla je u treću godinu. Ulična trka kroz Suboticu sve više dobija na atraktivnosti, pa organizatori za 1. septembar očekuju da će po brojnosti nadmašiti prethodne dve. Prijave su u toku.
Počele prijave za 3. Subotički polumaraton

Povodom održavanja 3. Subotičkog polumaratona, koji će ove godine biti baš na dan grada, 1. septembra (nedelja), javnosti su se obratili organizatori i promoter ovogodišnjeg trčanja - proslavljeni odbojkaš, danas sportski radnik, Đula Mešter.

- Zahvaljujem se na prilici da budem promoter ovakve značajne sportske manifestacije, bilo mi je veliko zadovoljstvo da u svom gradu dočekujem finišere. Nadam se da će i ove godine odziv učesnika biti velik, vrlo je važno da se bavimo sportom, pa i rekreativno. - kaže Đula Mešter uz komentar da je i sam počeo pripreme kako bi 1. septembra istrčao "Trku zadovoljstva"

Počele prijave za 3. Subotički polumaraton

Balin Pastor predaje plaketu-zahvalnicu Đuli Mešteru

Sportska manifestacija iz godine u godinu privlači sve više trkača i rekreativaca koji žele da testiraju svoju fizičku i mentalnu snagu. Da će se takav trend nastaviti očekuju i organizatori, Sportsko udruženje "Horizont" i Grad Subotica.

- Brojni pozitivni komentari posle prva dva polumaratona daju nam za pravo da kažemo da je manifestacija do sada uspešno organizovana, a verujemo da će isto biti i posle trećeg izdanja, takođe u okviru rođendanskog slavlja grada Subotice - rekla je Timea Horvat, zamenica gradonačelnika - Lokalna samouprava je do sada podržava, a podržavaće i ubuduće, ovu sportsku manifestaciju koja na zadovoljstvo svih nas iz godine u godine raste. Subotički polumaraton je prilika da se naš grad potvrdi epitet grad sportova i bude domaćin brojnim posetiocima koji tim povodom dolaze u Suboticu.

Počele prijave za 3. Subotički polumaraton

Timea Horvat, zamenica gradonačenika Subotice

Kao razlog jučerašnjeg okupljanja i obraćanja javnosti Balint Pastor, narodni poslanik i član SU "Horizont" naveo je dva povoda - sumiranje organizacije i realizacije 2. SUPM, ali i zahvaljivanje svima koji su u tome dali određeni doprinos.

- Zahvaljujem se Gradskoj upravi na velikoj podršci, našem sugrađaninu Đuli Mešteru koji nam je učinio veliku čast da bude promoter 2. polumaratona, ali i svima koji su bili deo organizacije i pomogli da ova sportska manifestacija prođe u najboljem redu. Zahvaljujem se brojnim sponzorima jer bez njihove podrške ne bismo mogli da realizujemo ovu lepu priču. - poručio je Balint Pastor - Iz godine u godinu rastemo, dobijamo sve veću podršku, trka postaje sve atraktivnija kako za region Vojvodine, Srbiju, tako i region prostora bivše Jugoslavije.

Počele prijave za 3. Subotički polumaraton

Žika Savin, potpredsednik SU "Horizont"

Ove godine održaće se četiri trke - polumaraton na 21,1 km, trka zadovoljstva na 5 kilometara i srednja varijanta, deonica na 10 kilometara. Kao i ranijih godina održaće se trka "Active kids" u više uzrasnih kategorija dece do 10 godina.

- Imamo povećanje u broju učesnika od 20% u odnosu na prvo izdanje polumaratona, povećanje od čak 80% na dečjim trkama, čemu je doprinela nova trka beba u kolicima. Ove godine uvodimo treću trku za odrasle, na 10 kilometara, plus dečiju, što nas stavlja izdvaja u regionu. Prošle godine u organizaciji je učestvovalo oko 300 osoba koji su nam pomogli da dobijemo visoku ocenu za organizaciju i da sama manifestacija protekne maksimalno bezbedno. - ističe Žika Savin, ispred udruženja "Horizont" - Želja nam je da se nastavimo povezivati sa organizatorima ovakvih trka iz regiona da naučimo nešto novo i podelimo svoja iskustva iz dosadašnje organizacije. Pojavila se potreba da pored sportskog aspekta našim učesnicima koji dolaze sa strane ponudimo i mogućnost preporuke smeštaja kako bismo im pomogli da se što bolje osećaju u našem gradu.

Na kraju su podeljene plakete-zahvalnice za podršku organizaciji 2. Subotičkog polumaratona.

Počele prijave za 3. Subotički polumaraton

Prijave za treće izdanje trkačke manifestacije ulicama Subotice su u toku, a organizator je najavio da će cene prijave biti podeljenje u tri faze. Staza je sertifikovana, ima "A" licencu i kao ranijih godina biće prikladno obeležena i obezbeđena. Više informacija oko propozicija i prijava potražite na zvaničnoj stranici Subotičkog polumaratona.

Izvor: Subotica.com
Najava 3. Subotičkog polumaratona i dodela plaketa prijateljima manifestacije Najava 3. Subotičkog polumaratona i dodela plaketa prijateljima manifestacije Najava 3. Subotičkog polumaratona i dodela plaketa prijateljima manifestacije Najava 3. Subotičkog polumaratona i dodela plaketa prijateljima manifestacije Najava 3. Subotičkog polumaratona i dodela plaketa prijateljima manifestacije Najava 3. Subotičkog polumaratona i dodela plaketa prijateljima manifestacije Najava 3. Subotičkog polumaratona i dodela plaketa prijateljima manifestacije Najava 3. Subotičkog polumaratona i dodela plaketa prijateljima manifestacije
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 2 meseca
Komentara: 8
Pregleda: 3989
Povezane teme

balint pastor

polumaraton

timea horvat

subotički polumaraton

trka kroz istoriju

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.