• Pregleda: 3072

Počele prijave za 3. Subotički polumaraton

"Trka kroz istoriju" ušla je u treću godinu. Ulična trka kroz Suboticu sve više dobija na atraktivnosti, pa organizatori za 1. septembar očekuju da će po brojnosti nadmašiti prethodne dve. Prijave su u toku.
Počele prijave za 3. Subotički polumaraton

Povodom održavanja 3. Subotičkog polumaratona, koji će ove godine biti baš na dan grada, 1. septembra (nedelja), javnosti su se obratili organizatori i promoter ovogodišnjeg trčanja - proslavljeni odbojkaš, danas sportski radnik, Đula Mešter.

- Zahvaljujem se na prilici da budem promoter ovakve značajne sportske manifestacije, bilo mi je veliko zadovoljstvo da u svom gradu dočekujem finišere. Nadam se da će i ove godine odziv učesnika biti velik, vrlo je važno da se bavimo sportom, pa i rekreativno. - kaže Đula Mešter uz komentar da je i sam počeo pripreme kako bi 1. septembra istrčao "Trku zadovoljstva"

Balin Pastor predaje plaketu-zahvalnicu Đuli Mešteru

Sportska manifestacija iz godine u godinu privlači sve više trkača i rekreativaca koji žele da testiraju svoju fizičku i mentalnu snagu. Da će se takav trend nastaviti očekuju i organizatori, Sportsko udruženje "Horizont" i Grad Subotica.

- Brojni pozitivni komentari posle prva dva polumaratona daju nam za pravo da kažemo da je manifestacija do sada uspešno organizovana, a verujemo da će isto biti i posle trećeg izdanja, takođe u okviru rođendanskog slavlja grada Subotice - rekla je Timea Horvat, zamenica gradonačelnika - Lokalna samouprava je do sada podržava, a podržavaće i ubuduće, ovu sportsku manifestaciju koja na zadovoljstvo svih nas iz godine u godine raste. Subotički polumaraton je prilika da se naš grad potvrdi epitet grad sportova i bude domaćin brojnim posetiocima koji tim povodom dolaze u Suboticu.

Timea Horvat, zamenica gradonačenika Subotice

Kao razlog jučerašnjeg okupljanja i obraćanja javnosti Balint Pastor, narodni poslanik i član SU "Horizont" naveo je dva povoda - sumiranje organizacije i realizacije 2. SUPM, ali i zahvaljivanje svima koji su u tome dali određeni doprinos.

- Zahvaljujem se Gradskoj upravi na velikoj podršci, našem sugrađaninu Đuli Mešteru koji nam je učinio veliku čast da bude promoter 2. polumaratona, ali i svima koji su bili deo organizacije i pomogli da ova sportska manifestacija prođe u najboljem redu. Zahvaljujem se brojnim sponzorima jer bez njihove podrške ne bismo mogli da realizujemo ovu lepu priču. - poručio je Balint Pastor - Iz godine u godinu rastemo, dobijamo sve veću podršku, trka postaje sve atraktivnija kako za region Vojvodine, Srbiju, tako i region prostora bivše Jugoslavije.

Žika Savin, potpredsednik SU "Horizont"

Ove godine održaće se četiri trke - polumaraton na 21,1 km, trka zadovoljstva na 5 kilometara i srednja varijanta, deonica na 10 kilometara. Kao i ranijih godina održaće se trka "Active kids" u više uzrasnih kategorija dece do 10 godina.

- Imamo povećanje u broju učesnika od 20% u odnosu na prvo izdanje polumaratona, povećanje od čak 80% na dečjim trkama, čemu je doprinela nova trka beba u kolicima. Ove godine uvodimo treću trku za odrasle, na 10 kilometara, plus dečiju, što nas stavlja izdvaja u regionu. Prošle godine u organizaciji je učestvovalo oko 300 osoba koji su nam pomogli da dobijemo visoku ocenu za organizaciju i da sama manifestacija protekne maksimalno bezbedno. - ističe Žika Savin, ispred udruženja "Horizont" - Želja nam je da se nastavimo povezivati sa organizatorima ovakvih trka iz regiona da naučimo nešto novo i podelimo svoja iskustva iz dosadašnje organizacije. Pojavila se potreba da pored sportskog aspekta našim učesnicima koji dolaze sa strane ponudimo i mogućnost preporuke smeštaja kako bismo im pomogli da se što bolje osećaju u našem gradu.

Na kraju su podeljene plakete-zahvalnice za podršku organizaciji 2. Subotičkog polumaratona.

Prijave za treće izdanje trkačke manifestacije ulicama Subotice su u toku, a organizator je najavio da će cene prijave biti podeljenje u tri faze. Staza je sertifikovana, ima "A" licencu i kao ranijih godina biće prikladno obeležena i obezbeđena. Više informacija oko propozicija i prijava potražite na zvaničnoj stranici Subotičkog polumaratona.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

8
FOX Odgovori
I opet će biti da tražite da vam volontiraju učenici gimnazije a niste u stanju da ih nagradite besplatnim učešćem. Sramota, dve godine stoje na raskrasnicama bez pica i hrane, slušajući kako ih psuju vozači a vi im dajete majicu možda, koja se može baciti nakon dva pranja. Tako se podstiče sport i rekreacija.
Боки Odgovori
Нема шта, Ђула је Мештер али је богами и Мастер.
Horizont Odgovori
Volonteri na Subotickom polumaratonu od organizatora su dobili kackete, majicu, obezbedjen obrok od pekare Evrope kao i osvezavajuce napitke pre, tokom i nakon trke. Plus si im podeljeni finiserski paketi na kraju koji su sadrzali voce, strudlice, cokoladice i vodu.
Svim volonterima su izdata uverenja da su vololo tirali i bili drustveno svesni i korisni na Subotickoj polumaratonu.
Sto se besplatnog ucesca tice ono je od strane organizatora omoguceno osobama sa posebnim potrebama i sa nekom vrstom i invaliditeta.
To je politika organizatora.
Svi volonteri su ostavili snazan utisak na ucesnike i poslali su prelepu sliku naseg grada u svet.
Neistinama nema mesta u ovoj prici.
Pozdrav. S.U. Horizont
FOX
Pa moje dete je učestvovalo i dobio majicu i gomilu psovki. To je činjenica. A kad je pitano za učešće, samo ako plati. Ja sam hteo ali on odbio zbog novca i prethodnog lošeg iskustva.
FOX
A da dodam da ni uverenje nije dobio. Ovo sve tvrdim odgovorno, ne lupetam i nemam ništa protiv maratona. Podržavam svaki vid fizičke aktivnosti.
HORIZONT
Na ogromnu žalost svih nas, mnogi a pre svega deca su bila meta napada nekih naših sugrađana. Protiv te loše pošasti se svi borimo. Vidim da govorite o prvom izdanju Subotičkog polumaratona. Uverenja smo uveli prošle godine i pojačali brigu o svim volonterima. Rastemo i mi i ovaj grad i svest o o načinu kako da prevazilazimo probleme i prepreke. Voleo bih kada biste mogli da prevaziđete ono što svi prevazilazimo i pored kritike na mestu vidite i one dobre stvari na kojima radi preko pedesetak ljudi u organizaciji a prva od njih jeste briga o našoj deci i trkačima. Što se startnine tiče to se gospodine Fox plaća. Biti volonter ne znači dobiti besplatno startninu. Biti volonter znači biti deo trke na drugačiji svesno-odgovorniji način. Utkati sebe u događaj od značaja za grad, državu, region. Verujem da vi očekujete možda drugačije ali to nigde nije tako na svetu. A psovke i vređanje moramo iskoreniti, nema druge. Lep pozdrav Vama i vašem detetu. S.U. Horizont
FOX
Ja podržavam u potpunosti vas projekat i smatram da je volontiranje korisno ako se ceni. Isto tako smatram da se ne ulaze dovoljno u sport u ovom gradu. To što odraslima plaćaju učešće je sasvim razumljivo ali skolarce i decu bi trebalo podsticati da učestvuju u svim sportskim aktivnostima i to besplatno. Da svi mogu da probaju i uzivaju a pri tom da to bude prilika i za najsiromašniju decu ovog grada. Ja vas molim da radite na tome. Hvala.
Mile generacija Odgovori
Run Forrest run
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.