Komentara: 8
Pregleda: 11117
Foto

Održan 2. Subotički polumaraton

03.09.2018. u 12:50h
Izvor: Subotica.com
Oko 600 trkača, sportista i rekreativaca, svih generacija učestvovalo je u nedelju na 2. Subotičkom polumaratonu. Trku na 21,1 kilometar uspešno je završilo 344 prijavljenih, dok je distancu od 5 kilometara pretrčalo 239 učesnika.
Održan 2. Subotički polumaraton

Pobednik polumaratona, jedne od najzanimljivijih uličnih trka, po nazivom "Trka kroz istoriju", je Aleksandar Adžić, član „Trilogy racing“ tima, koji je trasu dugu 21,1 kilometar istrčao za 01:15:47. Iza njega su Danilo Jovanović, član TK Tamiš - Pančevo sa vremanom 01:21:35, a nepuni minut posle njega kroz cilj je prošao Zoran Radičanin iz AK Apatin.

Prva dama ovogodišnjeg maratona je ponovo Nora Trklja, rodom iz Subotice, sa rezultatom 01:27:30, čak jedanaest minuta brže od prve sledeće takmičarke, Aleksandre Burkanović iz Novog Sada, odnosno petnaestak minuta pre još jedne Subotičanke, Jamante Šafranj.

Održan 2. Subotički polumaraton

Aleksandar i Nora u društvu voditelja sa RTS-a

Iako nije ostvarila najbolji lični rekord Nora je bila zadovoljna prvim mestom u konkurenciji dama, a pogotovo je srećna što je uspeh ponovila u svom gradu.

- Predivan je osećaj ponoviti uspeh sa prvog maratona, uživala sam potpuno, imala sam ogromnu podršku drugara, prijatelja i porodice. Ova staza je predivna, trčim pored istorijskih građevina i Dudovom šumom, pravo je uživanje. Osećaj pobede je, naravno, uvek divan, vreme nije najbolje lično, ali zadovoljna sam jer sam ovu trku istrčala posle 42 kilometra u Bankoku. - rekla je Nora Trklja

Aleksandar Adžić delovao je prilično samouvereno posle pobede, ističući da je trčao sa možda 70% kapaciteta, odnosno da je trku istrčao rutinski. On je popravio vreme 1. Subotičkog polumaratona koje je postavio Ivan Miškeljin (01:18:43).

- Prvi put sam učesnik Subotičkog polumaratona, inače volim rado da dolazim u ovaj grad, odlučio sam se da se prijavim jer sam taman završio pripreme na Kopaoniku, želeo sam da proverim trenutnu formu. CIlj mi je bio da odradim dobru trku, da svež završim na cilju, što se i videlo po meni, jer smatram da sam imao snage za još barem 10 kilometara u ovom ritmu - kaže pobednik u muškoj konkurenciji

Prvi na cilj na stazi od 5 kilometara stigao je Bela Nađ iz Sente sa vremenom 16 minuta i 37 sekundi. Među učesnicima koji su uspešno završili trku na 5km (u društvu snaje i unuka) bio je 62-godišnji predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor, dok je od poznatijih lica trku na 21,1km uspešno završio i bivši gradonačelnik Modest Dulić.

Održan 2. Subotički polumaraton

Održan 2. Subotički polumaraton

Porodica Pastor u društvu proslavljenog olimpijskog šampiona Đule Meštera

Održan 2. Subotički polumaraton

Trka beba otvorila je sportski dan na Trgu

Održan 2. Subotički polumaraton

Uvod u „trku kroz istoriju“ napravili su najmlađi, a potom, posle zagrejavanja, na start na Korzou stalo je i 630 učesnika trke na pet kilometara i polumaratona od 21 kilometar.

Trkače je pozdravio promoter „2. Subotičkog polumaratona“ naš proslavljeni odbojkaš Đula Mešter, naglašavajući da su pobednici svi koji su učestvovali.

- Veliko mi je zadovoljstvo što sam dobio priliku da budem promter „2. Subotičkog polumaratona“ i drago mi je što je broj učesnika impozantan – naglasio je Đula Mešter.

Održan 2. Subotički polumaraton

Promoter Đula Mešter i predsednik Skupštine Subotice Tivadar Bunford

Održan 2. Subotički polumaraton

Gradonačelnik je otvorio 2. Subotički polumaraton

Učesnike je pozdravio i predsednik Skupštine grada Tivadar Bunford, a polumaraton zvanično je otvorio gradonačelnik Bogdan Laban.

- Izuzetno mi je drago što je ovaj sportski događaj postao značajan na atletskoj mapi i što je priznat od strane Atletskog saveza Srbije. Veliki broj učesnika govori koliko je ovo bitan događaj i svima želim dobre rezultate – poručio je gradonačelnik Laban.

Ispratili smo najzanimljivije momente trke sa više lokacija, od početka do kraja, uključujući i dečje trke. Više fotografija tokom dana.

Izvor: Subotica.com

2. Subotički polumaraton - svečano otvaranje, zagrejavanje i start, trka (I deo)

2. Subotički polumaraton - svečano otvaranje, zagrejavanje i start, trka (I deo) 2. Subotički polumaraton - svečano otvaranje, zagrejavanje i start, trka (I deo) 2. Subotički polumaraton - svečano otvaranje, zagrejavanje i start, trka (I deo) 2. Subotički polumaraton - svečano otvaranje, zagrejavanje i start, trka (I deo) 2. Subotički polumaraton - svečano otvaranje, zagrejavanje i start, trka (I deo) 2. Subotički polumaraton - svečano otvaranje, zagrejavanje i start, trka (I deo) 2. Subotički polumaraton - svečano otvaranje, zagrejavanje i start, trka (I deo) 2. Subotički polumaraton - svečano otvaranje, zagrejavanje i start, trka (I deo)
Pogledaj ostale fotografije

2. Subotički polumaraton - svečano otvaranje, zagrejavanje i start trke (II deo)

2. Subotički polumaraton - svečano otvaranje, zagrejavanje i start trke (II deo) 2. Subotički polumaraton - svečano otvaranje, zagrejavanje i start trke (II deo) 2. Subotički polumaraton - svečano otvaranje, zagrejavanje i start trke (II deo) 2. Subotički polumaraton - svečano otvaranje, zagrejavanje i start trke (II deo) 2. Subotički polumaraton - svečano otvaranje, zagrejavanje i start trke (II deo) 2. Subotički polumaraton - svečano otvaranje, zagrejavanje i start trke (II deo) 2. Subotički polumaraton - svečano otvaranje, zagrejavanje i start trke (II deo) 2. Subotički polumaraton - svečano otvaranje, zagrejavanje i start trke (II deo)
Pogledaj ostale fotografije

Trka "Active kids 2018"

Trka "Active kids 2018" Trka "Active kids 2018" Trka "Active kids 2018" Trka "Active kids 2018" Trka "Active kids 2018" Trka "Active kids 2018" Trka "Active kids 2018" Trka "Active kids 2018"
Pogledaj ostale fotografije

2. Subotički polumaraton - trka

2. Subotički polumaraton - trka 2. Subotički polumaraton - trka 2. Subotički polumaraton - trka 2. Subotički polumaraton - trka 2. Subotički polumaraton - trka 2. Subotički polumaraton - trka 2. Subotički polumaraton - trka 2. Subotički polumaraton - trka
Pogledaj ostale fotografije

2. Subotički polumaraton - ulazak na cilj

2. Subotički polumaraton - ulazak na cilj 2. Subotički polumaraton - ulazak na cilj 2. Subotički polumaraton - ulazak na cilj 2. Subotički polumaraton - ulazak na cilj 2. Subotički polumaraton - ulazak na cilj 2. Subotički polumaraton - ulazak na cilj 2. Subotički polumaraton - ulazak na cilj 2. Subotički polumaraton - ulazak na cilj
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 7 meseci
Komentara: 8
Pregleda: 11117

Povezana vest

Povezane teme

polumaraton

subotički polumaraton

trka kroz istoriju

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.