• Pregleda: 8579

Počela sezona na klizalištu

Hokejaši i klizači izašli na svoj led, klizalište otvoreno i za građane, od sutra škola klizanja...
Počela sezona na klizalištu

Takmčarska sezona za HK Spartak uveliko traje, a od prethodnog četvrtka na gradskom klizalištu postavljen je dugo čekani led i sada konačno imaju uslove za kompletan trenažni proces.

U utorak, 1. decembra počinje sa radom i školica klizanja koja će se održavati svakog radnog dana u dva termina, od 9h i od 16h. Na kraju svakog treninga za polaznike je obezbeđen topao čaj, a mesečna članarina iznosi 1500 dinara. Na osnovu višegodišnjeg iskustva donja uzrasna granica koja se preporučuje za dečake i devojčice je 4 pune godine, dok gornja granica ne postoji. Za sve polaznike koji nemaju svoje privatne, klub je uspeo da obezbedi klizaljke koje se dobijaju na korišćenje (besplatno), kako ova činjenica ne bi predstavljala prepreku, ukoliko neko želi da nauči da se kliže. Za najmlađe polaznike obezbeđeni su i štitnici za kolena i za laktove, kako prvi padovi na ledu ne bi bili previše bolni i na kraju odbojni za nastavak obuke.

Možemo reći da je konačno prava reč, da ne moramo više da putujemo po Srbiji, Mađarskoj ili drugim zemljama u okolini da bismo igrali i trenirali nego možemo na našem ledu da odradimo normalan trening. Od ponedeljka krećemo punom parom I led će biti zauzet od 7h ujutru pa do ponoći. Smenjuju se hokejaši, umetnički klizači, škola klizanja, građani, mislislim da su svi jedva dočekali ovaj momenat. Škola klizanja traje već sedam godina i to je priča koja se pokazala kao pun pogodak, imamo puno dece koja su sa nama naučila da kližu i nadam se da će tako ostati i u narednom periodu, rekao je  Uroš Brestovac - trener HK Spartak.

Izvor: RTV City

povezane teme

5
Radnik Odgovori
Jos kada bi ga,makar,natkrili to bi produzilo uzivanje na ledu bar za jos 2 meseca,jer ne bi bilo direktnog uticaja ni kisa ni sunca(jesenjeg i prolecnog) na ledenu plocu.Greadski oci uzmite u obzir da u nasem lepom gradu postoje i zive ljudi koji uzivaju u zimskim sportovima i rekreaciji.Da ne nacinjemo temu kako bi i grad imao koristi od kojekakvih organizacija domacih i medjunarodnih turnira.Zel.stanica je blizu,gl.buska takodje nije daleko a i hoteli za smestaj su u strogom centru.Zato gr.oci prst na celo i u akciju.Pozdrav svim ljubiteljima zimskih sportova.
ffilozoff Odgovori
Neko je OBECAO da ce biti prekriveno klizaliste??? PITANJE- Ko je kriv zasto nema krova??? Stara ili nova vlast...gnjide....
Naliv Pero Odgovori
I matori imaju uspomene. Davne, davne 74.godine od svoje prve pripravničke plate i to usred leta, kupio sam svoje prve klizaljke. Adidas Toronto. U prodavnici Sport preko Elze. Mama mi se krstila, a ćale rekao da nikad neću imati hleb na stolu. U ta loša stara vremena momci su plaćali disko, piće,autobus svojim curama. Pošto je ulaznica iza Jadrana u Mali Stadion bila stvarno ispod cene, to su plaćale lepše polovine. Da se održi neki balans. Tamo sam upoznao svoju prvu osobu koja me je učinila muškarcem. Učila me klizanju, prijateljstvu i radosti na ledu. Nezaboravna vremena. U gustoj magli, sa pesmom i gitarom Beatlesa crtali smo svojim rukavicama srca na žici iza gola pokrivena injem. Pa topli čaj sa mirisom znoja i utrnelim nogama posle skidanja klizaljki. Kuvano vino upakovano jevtinim salvetama na korzou iz kafane Spartak. Da li se neko seća ili barem pamti ta loša vremena? Olgica, gde si?
srki Odgovori
mogli bi da uprava klizalista tj.Stadion odluci da deci za vreme raspusta budu besplatan ulaz na klizaliste
majmun Odgovori
Zašto je ograničeno vreme klizanja od 10 do 12, pa od 15 do 17 pa od 18 do 20? Zar ne može biti kao na bazenu da odeš u toku dana kad želiš?
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.