Komentara: 2
Pregleda: 1226

Počela podela paketa hrane i higijene najugroženijim sugrađanima

17.10.2022. u 12:54h
Izvor: Subotica.com
Danas je, na Međunarodni dan borbe protiv siromaštva, počela podela paketa hrane i higijene socijalno najugroženijim građanima. Lokalna samouprava izdvojila je 4,9 miliona dinara za nešto više od 2 hiljade paketa. Podelu paketa realizuje Crveni krst na osnovu spiska koji je sačinio Centar za socijalni rad.
Počela podela paketa hrane i higijene najugroženijim sugrađanima

Tradicionalno, podela paketa hrane i higijene počela je na Međunarodni dan borbe protiv siromaštva. Za najugroženije sugrađane pripremljeno je 1800 paketa hrane i 255 paketa higijene.

Danas je podeljeno oko 600 paketa hrane i 80 paketa higijene, a preostale količine kontinuirano će se deliti u narednim danima u Crvenom krstu, a sugrađani pakete dobijaju uz potvru Centra za socijalni rad - objašnjava dr Siniša Trajković, sekretar Crvenog krsta Subotice i dodaje da je novac za pripremu paketa obezbeđen iz lokalnog budžeta - Moram da napomenem da je ove godine, kroz rebalan budžeta, izdvojeno više od prvobitno planiranih sredstava. Preciznije, umesto 4 miliona dinara, za pakete hrane i higijene izdvojeno je 4,9 miliona dinara.

Počela podela paketa hrane i higijene najugroženijim sugrađanima

Počela podela paketa hrane i higijene najugroženijim sugrađanima

Član Gradskog veća zadužen za oblast socijalne zaštite i zdravstva, Ilija Đukanović podsetio je da Grad brine o najugroženihim sugrađanima i kroz druge vidove pomoći.

- Najugroženijim sugrađanima lokalna samouprava pruža pomoć i kroz finansiranje programa Narodne kuhinje, ali i kroz direktnu materijalnu podršku koju relaizujemo u saradnji sa Centrom za socijalni rad. Tu se, pre svega misli, na jednokratne pomoći, pomoći u vidu ogreva, kao i na izuzetne i interventne vidove pomoći - poručio je Đukanović i dodao da se budžet za socijalnu i dečju zaštitu nije smanjivao prethodnih godina - Iako je u proteklim godinama budžet planiran na veoma obazriv i odgovoran način, nije bilo umanjenja sredstava namenjenih za socijalnu i dečju zaštitu. To ukazuje na opredeljenost lokalne samouprave da i u narednom periodu pomaže najugroženijim sugrađanima. 

Počela podela paketa hrane i higijene najugroženijim sugrađanima

Izvor: Subotica.com
Podele paketa hrane i higijene socijalno ugroženim građanima Podele paketa hrane i higijene socijalno ugroženim građanima Podele paketa hrane i higijene socijalno ugroženim građanima Podele paketa hrane i higijene socijalno ugroženim građanima Podele paketa hrane i higijene socijalno ugroženim građanima Podele paketa hrane i higijene socijalno ugroženim građanima Podele paketa hrane i higijene socijalno ugroženim građanima Podele paketa hrane i higijene socijalno ugroženim građanima
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 6 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 1226
Povezane teme

crveni krst

ilija đukanović

crveni krst subotica

dr siniša trajković

podela paketa pomoći

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.