Komentara: 36
Pregleda: 10170
Foto

Počela montaža "Avantura parka" na Paliću

21.10.2020. u 10:05h
Izvor: Subotica.com  / TV Subotica
Na peščanoj plaži na Paliću, preko puta popularne "Papirka čarde", počela je montaža "Avantura parka", i ukoliko vremenski uslovi budu povoljni, sve će biti završeno za najviše mesec i po dana, najavljuju iz preduzeća „Park Palić“.
Počela montaža "Avantura parka" na Paliću

Kako poručuju, ovaj projekat je neophodan za dalji razvoj sportskog i rekreativnog turizma, i kao takav privlačan je za sve uzraste. Koncipiran je u dve celine – za one mlađe i manje hrabre, i za starije i one željne adrenalina.

- "Avantura park" predstavlja celinu sportsko-rekreatiovnog i zabavnog sadržaja koji su podeljeni u dve celine, za decu, početnike i za one koji nisu baš hrabri jer su elementi na visinama od 80 centimetara do tri metra. Druga celina je predviđena za omladinu i one koji su malo hrabriji jer tu su elementi visine od 3 do 5 metara - kaže Ljubica Bertović iz preduzeća "Park Palić".

Sam park će se prostirati između devet borovih stubova, visine od 7 do 9 metara. Kako objašnjava Bertović, za lokaciju "Avantura parka" izabrana je upravo istočna obala Palića, jer je ona po svim planovima predviđena za sportsko-rekreativne sadržaje, koji će ovu celinu zaokružiti i ponuditi posetiocima sadržaj više.

- U neposrednoj blizini imamo park fizičke kulture i reonstruisane sportske terene koji su veoma posećeni tokom leta, kao i peščana plaža, što ide u prilog odluci da "Avantura park" treba da bude lociran baš ovde - dodaje Bertović.

Pored "Avantura parka" takođe će se biti uređeni i javni toaleti koji predstavljaju višegodišnji problem Palića. Sredstva su obezbeđena, a ukoliko posluži vreme radovi bi počeli još ove godine.

- Delovi koji će činiti park će se većinom izrađivati u radionici, a nakon toga će se montirati u delu kod "Paprika čarde", kako bismo taj deo peščane plaže učinili što atraktivnijim sledeće sezone - pojašnjava Nebojša Daraboš, direktor "Park Palića".  - Što se tiče toaleta, svi znamo da je to dugi niz godina boljka na Paliću, što imovinsko-pravna, što sa aspekta korišćenosti, tako da ćemo sa 10 miliona dinara, koliko smo dobili, ove godine raspisati javnu nabavku i planiramo da krenemo sa radovima. Najpre će se renovirati toalet kod "Male gostione", adaptiraće se toalet koji se nalazi na peščanoj plaži, a krenućemo u rušenje i deo sanacije toaleta kod Ženskog štranda, za šta će nam biti potrebna dodatna sredstva da bi ga stavili u funkciju.

Sa projektom "Avantura parka", preduzeće „Park Palić“ konkurisalo je kod Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, za koji je dobilo 12 miliona dinara.

Izvor: Subotica.com / TV Subotica
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 mesec i 1 nedelju
Komentara: 36
Pregleda: 10170
Povezana vest
Povezane teme
avantura park palić
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.