Komentara: 36
Pregleda: 12431
Foto

Počela montaža "Avantura parka" na Paliću

21.10.2020. u 12:05h
Izvor: Subotica.com  / TV Subotica
Na peščanoj plaži na Paliću, preko puta popularne "Papirka čarde", počela je montaža "Avantura parka", i ukoliko vremenski uslovi budu povoljni, sve će biti završeno za najviše mesec i po dana, najavljuju iz preduzeća „Park Palić“.
Počela montaža "Avantura parka" na Paliću

Kako poručuju, ovaj projekat je neophodan za dalji razvoj sportskog i rekreativnog turizma, i kao takav privlačan je za sve uzraste. Koncipiran je u dve celine – za one mlađe i manje hrabre, i za starije i one željne adrenalina.

- "Avantura park" predstavlja celinu sportsko-rekreatiovnog i zabavnog sadržaja koji su podeljeni u dve celine, za decu, početnike i za one koji nisu baš hrabri jer su elementi na visinama od 80 centimetara do tri metra. Druga celina je predviđena za omladinu i one koji su malo hrabriji jer tu su elementi visine od 3 do 5 metara - kaže Ljubica Bertović iz preduzeća "Park Palić".

Počela montaža "Avantura parka" na PalićuSam park će se prostirati između devet borovih stubova, visine od 7 do 9 metara. Kako objašnjava Bertović, za lokaciju "Avantura parka" izabrana je upravo istočna obala Palića, jer je ona po svim planovima predviđena za sportsko-rekreativne sadržaje, koji će ovu celinu zaokružiti i ponuditi posetiocima sadržaj više.

- U neposrednoj blizini imamo park fizičke kulture i reonstruisane sportske terene koji su veoma posećeni tokom leta, kao i peščana plaža, što ide u prilog odluci da "Avantura park" treba da bude lociran baš ovde - dodaje Bertović.

Počela montaža "Avantura parka" na Paliću

Pored "Avantura parka" takođe će se biti uređeni i javni toaleti koji predstavljaju višegodišnji problem Palića. Sredstva su obezbeđena, a ukoliko posluži vreme radovi bi počeli još ove godine.

- Delovi koji će činiti park će se većinom izrađivati u radionici, a nakon toga će se montirati u delu kod "Paprika čarde", kako bismo taj deo peščane plaže učinili što atraktivnijim sledeće sezone - pojašnjava Nebojša Daraboš, direktor "Park Palića".  - Što se tiče toaleta, svi znamo da je to dugi niz godina boljka na Paliću, što imovinsko-pravna, što sa aspekta korišćenosti, tako da ćemo sa 10 miliona dinara, koliko smo dobili, ove godine raspisati javnu nabavku i planiramo da krenemo sa radovima. Najpre će se renovirati toalet kod "Male gostione", adaptiraće se toalet koji se nalazi na peščanoj plaži, a krenućemo u rušenje i deo sanacije toaleta kod Ženskog štranda, za šta će nam biti potrebna dodatna sredstva da bi ga stavili u funkciju.

Počela montaža "Avantura parka" na PalićuSa projektom "Avantura parka", preduzeće „Park Palić“ konkurisalo je kod Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, za koji je dobilo 12 miliona dinara.

Izvor: Subotica.com / TV Subotica
Izgradnja "Avantura parka" na Peščanoj plaži Izgradnja "Avantura parka" na Peščanoj plaži Izgradnja "Avantura parka" na Peščanoj plaži Izgradnja "Avantura parka" na Peščanoj plaži Izgradnja "Avantura parka" na Peščanoj plaži Izgradnja "Avantura parka" na Peščanoj plaži Izgradnja "Avantura parka" na Peščanoj plaži Izgradnja "Avantura parka" na Peščanoj plaži
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 godine i 6 meseci
Komentara: 36
Pregleda: 12431

Povezane vesti

Povezane teme

avantura park palić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.